Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

04. 06. 2024. 12:16 >> 12:34
Čitaj mi:

3x3 basket

Pirot pobjednik Portonovi opena 2024

3x3 Montenegro LOB Tour 2K24 startovao je sa dvodnevnim  spektaklom u prelijepom ambijentu jednog od najljepših rizorta na crnogorskom primorju, 3x3 Portonovi 2k24 Lite Quest turnir sa bogatim nagradnim fondom okupio je sjajne domaće, regionalne i evropske ekipe.

Ovogodišnja sezona 3x3 Montenegro LOB Tour-a startovala u Portonovom, spektakularnim 3x3 Portonovi 2k24 Lite Quest turnirom na kojem su se ekipe borile za put i nastup na Challenger Poitieres u Francuskoj!

Prvo mjesto pripalo je ekipi Pirot 3x3 iz Srbije čiji sastav čine Dušan Filipović, Aleksandar Nikolić, Dragan Bjelica i Nikola Đonlić.

Pored glavne nagrade, ekipa je osvojila i novčanu nagradu u iznosu od 1400 eura, kao i specijalne nagrade od rizorta Portonovi, a to su vikend u rizortu Portonovi i četiri paketa suplementacije LevelUp!

Osvajanjem 3x3 Portonovi 2k24 Lite Quest-a ekipa Pale 3x3 je osigurala i mjesto na završnom MTS 3x3 turniru u Somboru!

U velikom finalu protiv ekipe Pirot 3x3 igrala je ekipa iz Bosne i Hercegovine, Pale 3x3 čiji sastav čine Danijel Rebić, Jovan Gutalj, Marko Gutalj i Rajko Gutalj.

Finalna utakmica je završena rezultatom 16:12, a kao drugoplasirana ekipa Pale 3x3 je osvojila novčanu nagradu u vrijednosti od 500 eura.

Za pomenuti turnir bilo je prijavljeno rekordnih 38 ekipa, međutim, broj ekipa je bio ograničen pa su 22 ekipe sa najvećim brojem bodova po Fiba rankingu dobile priliku da oprobaju snage na terenu.

U glavnu fazu turnira direktno je plasirano 10 najboljih ekipa, dok je preostalih 12 ekipa igralo 3x3 Portonovi 2k24 Lite Quest Qualifications u subotu 1. juna.

Kroz kvalifikacionu turnir, parvo na učešće na 3x3 Portonovi 2k24 Lite Quest-u izborila je domaća ekipa Cetinje, kao i ekipa MTS U23 iz Srbije.

Tradicionalno, gledaoci kraj malih ekrana ali mnogobrojna publika koja je pratila uzbudljive mečeve na Trgu Marina imali su priliku da uživaju u takmičenju u zakucavanju za koje je nagradni fond iznosio 50 eura i 50 eura Free bet-a od kompanije LOB, koje je osvojio Radoš Vuković iz ekipe Ernesto, a njemu se suprotstavio Vladan Musić iz ekipe GMS iz Srbije.

Po prvi put, tradicionalno takmičenje u šutiranju trojki zamijenjeno je igricom koju je publika mogla da pokrene skeniranjem QR koda na ekranu, a tri učesnika sa najvećim brojem osvojenih bodova ponovo su odmjerili snage. Najuspješniji u ovoj aktivaciji bio je Luka Vukićević iz ekipe Veritas Dentist, koji je takođe osvojio novčanu nagradu u vrijednosti od 50 eura i 50 eura Free bet-a od kompanije Lob.

Turnir je uz prikladan govor proglasio otvorenim Filip Vujadinović Gym Menager Portonovi, nakon čega je na terenu odigrana revijalna utakmica između ekipa: Montenegrine i Crnogorske ajkule. Sastav ekipe Montenegrine činile su Jelena Dubljević, Milica Jovanović, Marija Leković i Itana Grbić, dok su u sastavu ekipe Crnogorske ajkule bili Vlado Gojković, Vasilije Radović, Jovan Vujović i Vlado Popadić.

U subotu prvog juna Portonovi je bio domaćin Finalnog festivala košarke za djevojčice ,,Her world her rules” u organizaciji Košarkaškog saveza Crne Gore, uz podršku FIBA. Djevojčice iz škola košarke širom Crne Gore su se okupile kako bi bile dio sjajne priče koja ima za cilj da promoviše žensku košarku u Crnoj Gori.

Prisutne je pozdravila Jelena Dubljević, predsjednica KSCG, koja je istakla da je u pitanju sjajna priča koja ima za cilj širenje svijesti o značaju košarke.

 Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Anđela Jakšić-Stojanović, je istakla da će Ministarstvo uvijek podržavati inicijative koje se odnose na popularizaciju sporta među mladima.

Predsjednik Opštine Stevan Katić izrazio je zadovoljstvo što se završnica kampanje održava u Herceg Novom, Evropskom gradu sporta 2024 i gradu brojnih olimpijaca, ali i članica različitih uzrasnih kategorija crnogorske reprezentacije koje su u samom vrhu tabela domaćeg prvenstva, te da svi oni imaju bazu u ŽKK Primorje i ŽKK Herceg Novi.

Programu „Njen svijet, njena pravila“ prisustvovali su i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić, predstavnici Ministarstva sporta i Crnogorskog olimpijskog komiteta, komesarka ženske lige i rukovoditeljka ovog projekta Mirjana Sekulić, sekretarka za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju OHN Mila Petijević sa saradnicima, članica UO KSCG i predsjednica ŽKK Primorje Željka Ratković, crnogorske košarkaške reprezentativke i brojni ljubitelji igre pod obručima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније