Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

26. 05. 2024. 18:24 >> 18:24

FINALE EVROLIGE

Real želi da opet pokori Evropu, PAO sanja sedmu titulu

Košarkaši Real Madrida i Panatinaikosa večeras će u Berlinu odlučiti ko će biti vladar Evrope u narednih 365 dana. Biće to prvi put da se ove dvije ekipe sastaju u meču za trofej, Madriđani žele da odbrane pehar i ujedno jure rekordnu 12. titulu, dok gigant iz Atine sanja sedmi trofej u elitnom takmičenju.

Real u meč ulazi sa ulogom favorita, najviše zahvaljujući fenomeanojoj regularnoj sezoni, te tome što su u polufinalu očitali lekciju Olimpijakosu.

Uz to, Real ima dužu klupu od rivala.

"Razumjeli smo šta je potrebno da uradimo za pobjedu. Olimpijakos je čitave sezone igrao sjajnu odbranu. Bilo je važno da kontrolišemo ritam utakmice i da dobro trčimo nakon skokova. Nastavili smo da se borimo i kad su uspjeli da se vrate u drugom poluvremenu. Momci su se nevjerovatno borili, veoma sam ponosan na njih", rekao je nakon utakmice strateg Reala Ćus Mateo.

On smatra da će u finalu odlučiti nijanse.

"Neće biti lako. Imaju lidere, dobre strijelce i dobru hemiju. Kontrolišu skok", objasnio je Mateo.

Panatinaikos će prvi put poslije 13 godina igrati u završnoj predstavi i sigurno ne ulazi sa "bijelom" zastavom.

"Imamo nevjerovatnu svlačiniocu, ljudi razumiju košarku. Svi rade sjajan posao. Otvorili smo utakmicu fantastičnom odbranom, ali smo kasnije malo izgubili ritam. Počeli smo da gubimo lopte, da bi potom u drugom poluvremenu prikazali magičnu odbranu. Odbrana je uvijek uz vas, ako igrate odbranu kako treba, pobijedićete. Čestitam momcima, ostala nam je još jedna utakmica do titule", rekao je trener Atinjana, Ergin Ataman.

Rivali su odigrali dva međusobna meča ove sezone. U prvom susretu koji je odigran u Atini, Real je slavio u Atini ,a Panatinaikos u Madridu.

Meč počinje u 20 časova. U duelu za treće mjesto sastaće se Olimpijakos i Fenerbahče.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније