Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

24. 05. 2024. 20:16 >> 21:15
Čitaj mi:

EVROLIGA

Povratak velikana: PAO nadigrao Fener za finale

Panatinaikos je prvi finalista Evrolige, nakon što je u prvom polufinalu fajnl-fora nadigrao Fenerbahče u Berlinu 73:57.

Ekipa iz Atine je prvi put od 2011. obezbijedila mjesto u borbi za trofej.

Fantastično je PAO otvorio meč i na krilima Nana i Grenta poveo 12:0. Tek nakon nešto više od pet minuta Fener je preko Hej-Dejvisa prekinuo post u napadu.

Uhvatio je nakon toga kakav-takamv napadački ritam turski klub, prišao na minus sedam , imao i napad, ali Gudurić nije pogodio trojku. Iskoristio je to PAO, pa je nakon uvodne dionice imao plus devet - 22:13.

Nan je na startu druge dionice vratio dvocifrenu prednost "zelenima" 24:13, ali je Fener odgovorio serijom 7:0 i smanjio na 24:20.

Nan je prekinuo tu seriju rivala trojkom 27:20, na sedam minuta do velikog odmora. Potom je pogodio Grigonis, a onda je i Ernangomes bio precizan u šutu za tri, pa je grčki velikan odbio nalet rivala 32:23.

Finiš prvog dijela je,međutim, pripao izabranicima Šarunasa Jasikevičijusa, koji su trojkom Hejsa Dejvia u posljednjim sekundama prišli na 38:36.

Grci su bolje otvorili i nastavak i odvojili se na plus sedam 45:38, ali je Fener imao spreman odgovor. Kaltes je vezao pet poena i donio priključak svom timu 45:43.

Uslijedila je igra koš za koš, a Fener je u finišu tog perioda kod rezultata 51:50, prokockao dva napada za vođstvo. Kaznili su to Lesor i Kalaicakis (trojka), pa je PAO uoči posljednjih deset minuta imao plus šest 56:50.

Ista dva igrača su na startu odlučujućeg perioda pogodili i vratili timu Ergina Atamana dvocifrenu prednost 60:50, pa se već tada naslućivao pobjednik. Nastavio je Fener da se muči u napadu, a to iskusna ekipa Panatinaikosa nije mogla da propusti.

Nan je na nešto malo manje od pet minuta pogodio uz faul, a potom dao i dodatno za ubjedljvih plus 13 - 65:52. Dileme više nije bilo, "zeleni" su rutinski meč priveli kraju.

PAO je predvodio Lesor sa 17 poena, Nan je ubacio 14, a Grant 13.

U poraženom sastavu, istakao se Hejs Dejvis sa 14 ko[eva, 10 su dodali Gudurić i Sestina.

U drugom polufinalu sastaju se Olimpijakos i Real Madrid.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније