Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N.R.

30. 04. 2024. 23:19 >> 23:23

EVROLIGA

Makabi pobijedio PAO, Barsa nakon drame do brejka

Košarkaši Makabija savladali su Panatinaikos u Beogradu 85:83 i došli na trijumf od plasmana na završni turnir Evrolige.

Uzbudljiva završnica - na 83:83 Lesor je promašio slobodno bacanje.

U posljednjem napadu Grent je napravio loš faul, poslao Lorenca Brauna na liniju za slobodna bacanja, a ovaj je pogodio oba puta, za 85:83.

Vrhunac uzbudljive utakmice u hali "Aleksandar Nikolić" bio je šut Kendrika Nana za pobjedu u posljednjim sekundama meča.

Lopta je pogodila "drugi obruč", promašaj je donio ogromno olakšanje igračima i navijačima Makabija koji su tako stigli do druge pobjede u seriji četvrtfinala sa grčkim timom.

Sjajan je bio Joanis Papapetru koji je meč završio sa 17 poena, Lesor je dodao 14, imao i 6 skokova i 5 asistencija.

Kod pobjednika, Džoš Nibo je blistao sa 22 poena, Braun je doneo 16, Koslon 13 poena.

Naredni meč je za dva dana takođe u hali "Aleksandar Nikolić".

U drugom meču večeri Barselona je nakon produžetka savldala Olimpijakos u gostima 82:80 i povela 2:1 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige.

Junak velike pobjede bio je Džabari Parker koji je poenima sa linije za slobodna bacanja nakon isteka vremena prvog produžetka, donio trijumf gostima.

Bivši košarkaš Milvokija pogodio je dva bacanja, treće je namjerno promašio.

Prethodno, pri šutu za tri poena, pomalo naivno ga je faulirao Filip Petrušev i tako postao tragičar uprkos tome što je bio najefikasniji u poraženom timu sa 18 poena.

U pobjedničkom sastavu se istakao heroj Parker – 13 poena, 9 skokova, 2 asistencije i 1 rampa, baš kao i bivši centar Partizana Jan Veseli, koji je ubacio 16 poena.

Novi meč u Barseloni je u četvrtak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније