Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

24. 04. 2024. 23:40 >> 23:40
Čitaj mi:

EVROLIGA

Noć brejkova u EL: Nakon Fenera i Olimpijakos do pobjede u gostima

Nakon što je nešto ranije Fenerbahče u izuzetno zanimljivoj utakmici slavio na gostovanju Monaku i napravio brejk u plej-ofu, isto su uradili i košarkaši Olimpijakosa koji su slavili na gostovanju Barseloni 75:77.

Dok je njihov predsjednik Đoan Laporta odlučio da ostane kući kako bi nagovorio trenera fudbaslkog kluba Ćavija Ernandesa da ostane barem još jednu sezonu, košarkaši katalonskog kluba su od sredine druge dionice bili u konstatnom zaostatku.

Nakon egala u prvoj četvrtini, u drugoj je Filip Petrušev odigrao najbolju minijaturu od kad je u dresu pirejskog tima i sa deset poena u tom periodu nosio je svoj klub ka solidnoj prednosti 34:44 na poluvremenu.

Ni u nastavku Barcokasov tim nije posustajao prednost je rasla do maksimalnih 13 poena razlike ali su i Katalonci uspjeli da odgovore.

Rubio i Laptovila su pogodli trojke, plej Barse je bio sjajan u odbrani i nakon ukradene lopte uspio je da izvuče nesportski prekršaj Volkapa.

Međutim Barselona nije imala snage za konačan preokret i sada će morati u drugom meču da da sve od sebe kako ne bi u Atinu otišla sa 0:2 u seriji.

Najdžel Vilijam Gos je bio najbolji kod pobjednika sa 15 poena (3/4 za tri poena), Ajzea Kenan je dao 14, Petrušev na kraju 12 (od čega deset u drugoj dionici), Mustafa Fol je dao 11.

Kod Barselone Vili Ernangomes i Džabari Parker su dali po 13 poena, Riki Rubio je dao deset i imao sedam asistencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније