Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

23. 04. 2024. 08:23 >> 11:05
Čitaj mi:

nba

Marej uz zvuk sirene srušio Lejkerse, tripl-dabl Jokića

LA Lejkersi su bili na pragu brejka, vodili sve vrijeme na gostovanju Devneru, u 3. četvrtini imali plus 20, ali su izgubili 101:99. Najzaslužniji za pobjedu aktuelnih šampiona bio je Džamal Marej, koji je u posljednjem minutu ubacio šest poena, uključujući i pogodak uz zvuk sirene za drugo vođstvo svog tima, samim tim i pobjedu. Kanadski bek je meč završio sa 20 poena i pet skokova, a Nikola Jokić je upisao tripl-dabl sa 27 poena, 20 skokova i 10 asistencija.

Majkl Porter dodao je 22 poena i devet skokova, Aron Gordon 14 poena i sedam skokova, a Kristijan Braun 10 poena.

U ekipi iz Los Anđelesa Entoni Dejvis postigao je 32 poena uz 11 skokova, Lebron Džejms imao je 26 poena, 12 asistencija i osam skokova, a D’Anđelo Rasel 23 poena i šest asistencija, uz sedam trojki iz 11 pokušaja.

Nagetsi su uspjeli da nadoknade 20 poena zaostatka u drugom poluvremenu (48:68), a pobjedonosni koš Mareja bilo je prvo vođstvo ekipe na utakmici od 5:3 na početku. On je pogodio koš nakon što je 16 sekundi prije kraja Džejms promašio šut iz daljine pri rezultatu 99:99. Porter je uhvatio loptu pod košem, a Marej je na drugoj strani poentirao uz zvuk sirene.

Nikola Jokić je rekao da je odbrana bila nevjerovatna u posljednjoj četvrtini i prokomentarisao Mareja. 

"Ne treba njemu mnogo da 'izgori'. Uradio je to. Imao je nekoliko lakih koševa, a on je ovakve koševe davao hiljadu puta. Vjerujemo mu, čak i kad se muči. Da budem iskren, imali smo otvorene šuteve, ali ih nismo pogađali. Oni su igrali dobro, ali je naša odbrana u posljednjoj dionici bila nevjerovatna. Zapravo, u cijelom drugom poluvremenu. Timski napor je bio nestvaran, navijači su bili uz nas, i oni su nestvarni, bili su tu na -20. Hvala vam, rekao je Nikola Jokić.

Denver je tako nanio 10. uzastopni poraz Lejkersima.

Treća utakmica igra se u noći između četvrtka i petka u Los Anđelesu.

Košarkaši Njujorka poveli su 2:0 protiv Filadelfije Istočne konferencije, pošto su pobijedili 104:101. Nikse su predvodili Džejlen Branson sa 24 poena, osam skokova i šest asistencija, Džoš Hart sa 21 poenom i 15 skokova i Donte Divinćenco sa 19 poena, od kojih je postigao važnu trojku u završnici.

Kod Filadelfije najefikasniji su bili Tajris Maksi sa 35 poena uz 10 asistencija i devet skokova i Džoel Embid sa 34 poena uz 10 skokova i šest asistencija.

Naredna treća utakmica igra se u noći između četvrtka i petka u Filadelfiji.

Klivlend vodi 2:0 protiv Orlanda u prvom kolu plej-ofa Istoka, pošto su pobijedili 96:86. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Donovan Mičel sa 23 poena uz osam skokova i četiri asistencije, Evan Mobli dodao je 17 poena i sedam skokova, Džeret Alen 16 poena i 20 skokova, a Darijus Garland utakmicu 15 poena.

U ekipi Orlanda Paolo Bankero postigao je 21 poen, Franc Vagner 18 poena uz sedam skokova, a Geri Haris 14 poena.

Treća utakmica igra se u noći između četvrtka i petka, a domaćin će biti Orlando.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније