Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

22. 04. 2024. 07:55 >> 07:56
Čitaj mi:

DRAMA U ŠPANIJI

Malaga i dalje ruši sve

Sva pažnja košarke bila je na NBA, ali kakvi spektakli i u Španiji koji se prepliću sa evropskim raspletima ovih dana. Duškova Baskonija tek što je u petak veče dobila utakmicu bez povratka protiv Virtusa, a već sjutra i u četvrtak igra dva plej-of meča Evrolige na terenu Real Madrida morala je igrati sinoć pakleni derbi na terenu vodeće Malage koja je u mrtvoj trci sa Realom za prvo mjesto.

I pored umora, jer su tokom sedmice igrali i sa Makabijem i Virtusom u plej-inu Baskonija je dobila sjajno prvu četvrtinu 27:35 trojkama Marinkovića, Mekintajera i čak bivšeg igrača Malage Diesa, dok je Hauarda strašno čuvao specijalista Díaz. Poluvrijeme 48:54, krajem treće Peri razigrava Kartera i Osetkovskog, ali i dalje je 66:71. A onda u četvrtoj u pravom grotlu Málaga okreće na 88:79, da bi onda tek iz očaja pogađao Hauard i čak umalo preko Diaza izjednačio kod 94:91 deset sekundi prije kraja.

Ipak, velika pobjeda Malage koja sa strašnih 25-5 ostaje prva, Real ima isti skor, isti su potpuno i međusobno, ali Málaga bolju ukupnu koš razliku, četiri kola prije kraja.

Iduće kolo je za taj rasplet strašno bitno, prvo Real ova dva vitalna meča s Baskonijom na putu za Berlin, pa u nedjelju dočekuje lagano Obradoiro, a Málaga za vikend ima dva meča u Beogradu na fajnal foru FIBA LŠ, tako da će u srijedu 1.maja odigrati pakleni meč na Tenerifama gdje možda odlučuje o prvom mjestu pred plej of! A vrlo moguće da će tri dana prije toga igrati baš sa Tenerifama i finale u Beogradu! U prvenstvu Tenerife je poravnat sa Valensijom, Grankom i Mursijom u velikoj gužvi za 4.mjesto, i njima je mnogo važno, Real se tu nada, da ne bi morao u polufinalu sa Barsom koja je definitivno treća, jer je savladala 97:86 Mursiju u još jednom derbiju, pred susrete sa Olimpijakosom, a Mursija leti u Beograd na polufinale sa Tenerifama.

Na kraju Baskonija, ovaj meč sinoć iako u kandžama prevažnih evropskih bio je i velika šansa da se konačno domognu tog osmog mjesta i uđu u plej-of, jer Manresa koju jure je šokantno izgubila kući 90:97 od Andore u ovoj ludoj ligi. Baskonija bi ih stigla, a pošto ih je oba puta dobila preuzela bi osmo, međutim šansa je i za vikend kad Manresa dočekuje još bolju Valensiju, a Baskonija ide otpisanoj Palensiji, između svih mečeva s Realom. Ali mora da se pazi i desetog Huventuda koji je za vratom. Ako se dokopaju osmog mjesta mogli bi odmah u plej ofu opet sa Malagom, ali mogli bi opet i sa Realom baš kao u četvrtfinalu Evrolige gdje je ulog veći. Što se tiče Španije bitno im je samo da uđu u plej of, da ne bude da su iste sezone bili i van Kupa Kralja i van plej ofa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније