Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

01. 03. 2024. 13:37 >> 15:02
Čitaj mi:

PAVIĆEVIĆ U BASKET FESTU

"U Japanu sve kako treba, naša reprezentacija na dobrom putu"

Crnogorski košarkaški trener Luka Pavićević kazao je da je zadovoljan radom u Japanu, te da vjeruje može da odvede njegovu ekipu Šibuja San Rokers u plej -of. Istakao je da je naša selekcija pokazala kvalitet na prethodna dva velika takmičenja, kao i da je na pravom putu.

Pavićević je već radio u Japanu, pošto je od 2017. do 2022. godine vodio Alvark, sa kojim je osvojio dvije titule.

"U Japanu je sve kako treba, imali smo jednu pauzu, koja je došla u pravom trenutku, jer ovdje ima 60 utakmica u sezoni. Tako da ovi reprezentativni "prozori" daju priliku da se malo predahne i da se pripremimo za nastavak takmičenja", kazao je Pavićević u emisiji "Basket fest" na TVCG.

Njegov tim ima skor od 21 pobjedu i 18 poraza. Naš trener ističe da je kasno preuzeo ekipu, te da zbog toga nije napravio odgovarajuću selekciju. Ipak, vjeruje da se može do plasmana u plej-of.

"Japanci pokušavaju da se ugledaju na NBA, što je po meni pogrešno. Smatram da bi trebalo da se okrenu onome kako se radi u Evropi, ne zbog biznis modela, već iz igračkih razloga. Međutim, takmičenje je jako u finansijkom i ogranizacionom segmentu, tako da se sve greške laše ispravljaju. Došao sam kasno, u maju sam preuzeo ekipu, jer nisam htio da čekam angažman u Evropi. Napravljena je selekcija malo na brzinu, tako da smo sad u poziciji da se borimo za plej-of. Biće jako teško, jer osim prvih četiri-pet ekipa, ima barem još 10-12 koje ravnopravno konkurišu za doigravanje, u koje ide osam timova", kazao je Pavićević.

Ističe da je na startu kvalifikacija za Eurobasket Njemačka bila prejaka, ali da je zadovoljan kako je ekipa nakon toga reagovala u meču sa Šveđanima.

"Boško Radović je ponikao u našem savezu, radeći kroz sve selekcije, a uz to je pomagao i učio od svih selektora. Na kraju je uspio da napravi selekciju Crne Gore od igrača koji vole da igraju,koji se takmiče bespoštedno. Ima naravno i poraza, ali sve ukupno gledano, možemo reći da Crna Gora ima kvalitet. Teško je igrati bez određenih igrača igrati ove "prozore". Njemačka je bila prejaka, ali ekipa je dobro reagovala i ubjedljivo pobijedila Švedsku. Na pravom putu su svakako i čestitke na svemu što rade", kazao je Pavićević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније