Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

21. 02. 2024. 14:35 >> 14:34
Čitaj mi:

KVALIFIKACIJE ZA EP

Nikolić: Njemačka favorit, ali nema predaje

Na startu kvalifikacija za Eurobasket Crnu Goru čeka najteže gostovanje - naša reprezentacija sjutra veče (19.30h) u MHP Areni gostuje aktuelnom prvaku svijeta, reprezentaciji Njemačke. Centar naše selekcije Zoran Nikolić rivalu prepušta ulogu favorita, ali ističe da i "crveni" imaju svoje adute.

"Nakon mini priprema u Podgorici, odradili smo dva treninga u Njemačkoj i spremamo za sjutrašnji duel na premijeri novih kvalifikacija. Znamo šta nas čeka, znamo kako igra ova ekipa, da imaju taj neki sistem dugo godina slično igraju. Ne treba posebno trošiti riječi o Njemcima, naravno da su favoriti, ali na nama je da izađemo na teren da se borimo. Nećemo se predati unaprijed", kazao je Nikolić, .

Kazao je da će ekipa učiniti sve da meč uvede u neizvjesnu završnicu.

"Imaju kvalitetnu ekipu, iako zbog objektivnih razloga ne mogu biti u najjačem sastavu, ali imaju dosta evroligaških igrača, tako da moramo biti pažljivi. Moramo biti od starta fokusirani i veoma je bitno da smo u igri cijelo vrijeme, jer bi na taj način imali šansu da ih iznenadimo. Od prvog minuta krećemo jako i vidjećemo šta će nam taj meč donijeti", naglasio je član Vojvodine.

Crna Gora je u grupi sa Njemačkom, Švedskom i Bugarskom, a tri selekcije iz grupe izboriće odlazak na šampionat Evrope, koji se naredne godine igra u četiri zemlje – Kipar, Letonija, Finska i Poljska.

"Sigurno da će dvorana biti ispunjena. Njemci prave dobar ambijent, ali to treba da nam bude dodatni motiv. Cijela ta atmosfera donosi veći draž, pa i važnost, a takav ambijent treba da nas stimuliše da prikažemo što bolju partiju i da uživamo u dobroj košarci" jasan je Nikolić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније