Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

С.В.

28. 09. 2023. 16:05 >> 16:08
1

STIGAO IZ MONAKA

Joan Makundu novi igrač Budućnosti

Jedan od najperspektivnijih francuskih košarkaša, Joan Makundu, novi je član Budućnost Volija, saoopštio je klub.

Riječ je o dvadesettrogodišnjem momku koji je visok 207 cm, stiže iz Monaka, a pokriva pozicije četiri i pet.

Minule sezone je odigrao osam mečeva u Evroligi za "kneževe", a 35 u francuskoj Pro A ligi.

U elitnom evropskom takmičenju je imao prosjek od 4,4 poena i 2,7 skokova, a u nacionalnom šampionatu 7,5 koševa i 3,6 uhvaćene lopte.

"Od kada je pristupio kao dječak Šoleovoj košarkaškoj akademiji, skrenuo je pažnju na sebe.Prelaskom u seniorski tim nastavio je da pruža sjajne partije, a 2021. godine dobija priznanje za najboljeg mladog igrača FIBA Lige šampiona, gdje je bilježio 10 poena i 5 skokova po meču.Potencijal i talenat nije mogao da promakne Monaku, pa je to i postala njegova sljedeća destinacija".. kaže se u saopštenju i dodaje:

"Iako je na svojoj poziciji u ekipi Saše Obradovića imao veliku konkurenciju, uspijevao je da se izbori za svoje minute i da iskoristi svaku priliku.Riječ je o momku kojeg prije svega krasi atleticizam, brzina, skok a posjeduje i šut sa poludistance i distance".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније