Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

С.В. [ KSCG ]

04. 08. 2023. 18:53 >> 18:53

SLOVENIJA PRVI RIVAL

Kadeti na EP u Skoplju ciljaju opstanak u A diviziji

Naša kadetska košarkaška reprezentacija sjutra počinje nastup na Evropskom prvenstvu u Skoplju. Izabranici Petra Jovanovića žele da se izbore za opstanak u elitnom rangu evropske košarke i to je prvi cilj na ovom šampionatu.

Selektor se odlučio da nas predstavljaju: Vuk Ivelja, Đorđe Đukanović, Vladimir Komnenović, Rade Todorović, Danilo Nikezić, Vuk Šćepanović, Dušan Stanković, Gojko Radulović, Balša Globarević, Miloš Veković, Lazar Smolović i Ilija Škuletić.

"Poslije mjesec i po priprema stigli smo na prvenstvo, gdje nam je prvenstveni cilj opstanak u A diviziji s obzirom na to da su sve ekipe vrlo kvalitetne. Uz to najmlađa smo ekipa na prvenstvu, jer u sastavu imamo četiri igrača koji su 2008. godište i mogu da igraju i sljedeće godine, dok kod ostalih selekcija to su jedan, eventualno dva košarkaša, što je velika stvar u ovom uzrastu jer i mjeseci igraju ulogu, a ne godina", ističe selektor Jovanović.

Raduje to što je naš nacionalni tim imao odličnu generalnu provjeru za šampionat, protiv Srbije u Nišu.

"U pripremnom periodu smo imali manje mečeva nego što sam želio, ali nijesmo sve planirano mogli da realizujemo. Odigrali smo samo tri kontrolna duela. Dva protiv Hrvatske i jedan protiv Srbije prije nekoliko dana u Nišu. Bilo je 83:74, a bili smo u igri do zanjih minut ipo, na minus tri. To su bile provjere u kojima smo pokušali da pružimo svim igračima šansu i da probamo neke taktičke varijante, pošto evidentno imamo problem sa visokim igračima. Generalno u mlađim kategorijama kuburimo sa visokim igračima, a uz to su neki povrijeđeni. Pored toga Petar Ostojić, koji je bio na spisku, odlučio se da igra za reprezentaciju Srbije.", kazao je Jovanović.

Prvi rival sjutra od 13:30 časova biće Slovenija.

U grupi su još selekcije Italije i Turske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније