Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V. [ KSCG ]

19. 07. 2024. 21:32 >> 21:31

PRIPREME ZA B PRVENSTVO EVROPE

Juniori ubjedljivi protiv Kosova

Crnogorska juniorska muška košarkaška reprezentacija savladala je danas u Bijelom Polju u prijateljskom meču Kosovo (99:44) u okviru priprema za B prvenstvo Evrope, koje se igra od 26.jula do 4.avgusta u Skoplju.

U prvom od dva zakazana kontrolna meča naša reprezentacija je dominirala, dok su gosti nakon startnog vođstva 2:0, bili ravnopravni samo u prvih 15 minuta, a sve nakon toga bilo je u znaku izabranika Marka Sekulića. Sredinom druge dionice bilo je 28:24, a onda je Crna Gora serijom 13:4 uspjela da na veliki odmor ode sa +13 (41:28).

U nastavku je viđena totalna dominacija naše selekcije – serijom 14:0 sredinom trećeg perioda Crna Gora je stigla do vođstva 61:34, a u posljednjih 10 minuta razlika u kvalitetu došla je do izražaja, pa je sa čak 32:5 naša juniorska reprezentacija uspjela da slavi ubjedljiv trijumf.

Luka Đurović bio je najefikasniji sa 16, a imao je 9 uhvaćenih lopti, Marko Pavlović postigao je 13, uz 3 skoka, dok je Vladimir Komenović postigao 11 (imao po 5 skokova i asistencija), a dvocifren je bio još Aljoša Drašković - 10.

U strijelce su se upisali još Maruan Čičić i Denil Krnić po 9, Bojan Kljajić 8, Petar Pinter 6, a imao je i 7 skokova, Marko Radunović imao je po 5 poena, skokova i asistencija, Andrija Vujačić 4, a isti košgeterski učinak imao je njegov klupski drug iz Podgorice Šefćet Bećiragić, koji je upisao i 7 skokova, Balša Globarević i Danilo Nikezić po 2.

Isti rivali odigraće još jedan kontrolni meč sjutra, takođe u dvorani ,,Nikoljac”, sa početkom u 18 časova.

Za naše juniore ovo je bio ukupno peti test, a prije duela sa Kosovom, dva puta poraženi su od Srbije u Bijelom Polju, a dva puta savladali su Sjevernu Makedoniju u Skoplju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније