Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Н.Р.

08. 07. 2023. 10:12 >> 10:18
2

GOST JUTARNjEG PROGRAMA

Mijović: Fokus na domaćim igračima, očekujemo publiku, ambicije da budemo u vrhu

Košarkaški klub Budućnost uveliko sastavlja novi roster za narednu sezonu u kojoj će se nadmetati u ABA Ligi i Evrokupu uz naravno domaća takmičenja. Trener ekipe iz Podgorice, Petar Mijović gostujući u Jutarnjem programu TVCG, govorio je o trenutnim dešavanjima, timu, ambicijama i odnosu sa navijačima.

"Ovih dana je dosta radno kao i za većinu klubova u ovom periodu, pravi se selekcija, traže se novi ljudi, nove snage, mi pokušavamo da sastavimo što je moguće bolji tim za sve izazove koji nas čekaju sljedeće sezone" rekao je Mijović.

Budućnost je za novu sezonu angažovala tri igrača, među njima dva domaća.

Mi smo potpisali Slavkovića, Megija i Grbovića, željeli smo da malo oplemenimo tu bazu domaćih igrača, odlučili smo se da to budu dva relativno mlada igrača pred kojima je lijepa budućnost i koji će kroz ovaj sistem da još više napreduju i da se podignu na još veći nivo. Flečer Megi jedan od najboljih šutera u ABA Ligi, momak koji je nakon svega zaslužio da bude tu. Mi ćemo i dalje pratiti i pokušati da dovedemo najbolje moguće igrače i da se pojačamo kako bi bili konkurentni u svim takmičenjima naredne sezone. Kaba i Rejnolds su još pod ugovorom, tako da računamo da će i oni biti sa nama naredne sezone" kazao je Mijović.

U prethodnom periodu pominjao se i Bojan Dubljević koji je raskinuo ugovor sa Valensijom i traži novi klub.

"Budućnost kao brend i kao najveći tim u Crnoj Gori sigurno u svakom momentu treba da bude najbolje što Crna Gora ima, nekada kvalitet igrača u timu i prevaziđe ABA ligaške uslove, Eurokup uslove i pojedni igrači kao što je Bojan Dubljević, koji je jedan od najboljih crngorskih igrača u istoriji. Sigurno da je desetak klubova iz Evrolige zainteresovano za njegove usluge, ja kao trener i naravno klub bi voljeli da možemo da dodjemo u situaciju da imamo takvog igrača, koji sigurno garantuje kvalitet ne samo igrom, već i na mnogo drugih načina bi mogao da nam pomogne. Jedno je šta mi želimo, drugo je šta možemo. Pratimo sve šta se dašava na tržištu, ne žurimo, ali moja velika želja je da se do početka avgusta formira tim, kako bi što prije počeli sa pripremama za sve ono što nas čeka. Ideja je da mi sljedeće sezone imamo veći broj domaćih igrača, ako to ne uspijemo moraćemo da se okrenemo i drugim opcijama" istakao je Mijović.

Prošle sezone posjeta u dvorani "Morača" je reklo bi se bila dosta slabija nego inače, Mijović ističe da tu ima više faktora.

"Što se tiče posjete u "Morači" mislim da manji broj gledalaca nije zbog tih oscilacija u igri, više zbog toga što odnos koji su navijači prepoznali nije bio parvi kada je ekipa gubila nije se vidjela dovolja želja, borba svih 40 minuta. Mi upravo u tom smjeru moramo da razmišljamo i moramo da budemo karakterni mnogo više i da iz toga izvučemo bolji rezultat. Mislim da će to navijači prepoznati i u većem broju dolaziti na utakmice. Neću govoriti koliko nam znače, oni su značajan dio svih rezultata kluba i mislim da u dobroj sinergiji treba da dočekamo novu sezonu. Ljubav prema klubu se ne pokazuje samo u dobrim momentima, treba ispratiti i kada klubu ne ide najbolje, ja znam da su podgorički navijači takvi i da će u ovoj sezoni biti mnogo bolja situacija".

O ambicijama u ABA ligi i Eurokupu, Mijović kaže da Budućnost mora biti realna.

"Svjedoci smo da Partizan i Zvezda najavljuju timove koji če se boriti za plej-of Evrolige, mislim da će oni sa tim budžetima biti u vrhu ABA lige, mi naravno imamo ambicije da smo u samom vrhu, da budemo odmah iza vječitih rivala, tako da je plej of glavni cilj, pa dalje šta uradimo. U Evrokupu će biti izjednačena borba, ima dosta kvalitetnih rivala, biće teško, zahtjevno takmičenje. Možda se malo potcjenjuje kvalitet ove godine, ali tu ima mnogo dobrih ekipa koje pretenduju na visok plsman, ali mi moramo prije svega ozbiljnim radom, selekcijom da se umiješamo u tu borbu za plasman u plej-ofu" zaključio je Mijović.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније