Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

И.Ш. [ Beta ]

08. 06. 2023. 10:10 >> 10:17

REKORDNA NOĆ

Denver poveo sa 2:1 protiv Majamija, tripl-dabl Jokića za istoriju

Košarkaši Denvera poveli su protiv Majamija sa 2:1 u finalu NBA lige, pošto su noćas na gostujućem terenu pobijedili sa 109:94.

Denver je predvodio srpski centar Nikola Jokić tripl-dabl učinkom od 32 poena, 21 skoka i 10 asistencija. On je prvi igrač u istoriji lige koji je u jednoj utakmici velikog finala imao najmanje 30 poena, 20 skokova i 10 asistencija.

Takođe, Jokić je tek sedmi igrač koji je u jednom finalu lige ostvario dva tripl-dabl učinka.

Odličnu partiju pružio je i Džamal Marej, koji je ostvario tripl-dabl učinak od 34 poena, 10 skokova i 10 asistencija. Kristijan Braun dodao je 15 poena i četiri skoka, a Eron Gordon 11 poena, 10 skokova i pet asistencija.

U ekipi Majamija najefikasniji su bili Džimi Batler sa 28 poena uz četiri asistencije i Bem Adebajo sa 22 poena uz 17 skokova. Kejleb Martin dodao je 10 poena, a Kajl Lauri i Dankan Robinson po devet poena.Nagetsi su bili mnogo bolji u skoku - 58:33, a Jokić je imao 18 uhvaćenih lopti u odbrani.

Majami je posljednji put vodio tri minuta i 18 sekundi prije kraja poluvremena, poslije čega je Denver dobrom igrom u trećoj deonici stekao dvocifrenu prednost, a do kraja te četvrtine stigao i do 19 razlike.

"Ovo je bila naša daleko najbolja igra u seriji, najtakmičarskija utakmica u seriji, a ne samo zbog tripl-dabl učinaka ili zbog statistike pojedinaca. Postigli smo 60 poena u reketu i imali mnogo više skokova. To nam je mnogo pomoglo, odbrana i igra u skoku bili su na visokom nivou", rekao je trener Denvera Majkl Meloun.

Naredna četvrta utakmica igra se u noći između petka i subote ponovo u Majamiju.

"Svidjela mi se naša energija, naš napor, disciplina. Uradili smo sve što je trebalo, a moramo da budemo još bolji u narednoj utakmici", dodao je trener Denvera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније