Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

В.Г.

28. 05. 2023. 10:08 >> 10:08

NBA

Vajt uz zvuk sirene srušio Majami, majstorica odlučuje drugog finalistu

Košarkaši Bostona slavili su sinoć u šestom meču finala Istočne konferencije protiv Majamija 104:103 košem Derika Vajta u poslednjoj sekundi.

"Seltiksi" su vodili većim dijelom utakmice, u pojedinim momentima imali i dvocifrenu prednost, ali su "Hiti" uspjeli da utakmicu uvedu u neizvjesnu završnicu.

Tri sekunde prije kraja, Markus Smit je promašio težak šut za tri poena, ali se Vajt našao na pravom mjestu i uz zvuk sirene pogodio za izjednačenje u seriji.

Vajt je tako postao tek drugi igrač u istoriji NBA koji je pogodio šut za pobjedu uz zvuk sirene, dok je njegova ekipa bila pred eliminacijom. Prvi je Majkl Džordan protiv Klivlenda 1989. godine. 

Najefikasniji kod Bostona bio je Tejtum sa 31 poenom, a tome je dodao 12 skokova i pet asistencija. Pratio ga je Braun sa 26 poena i deset uhvaćenih lopti, Smart je dodao 21 poen, Vajt 11, a Vilijams 10.

Na drugoj strani, Batler je meč završio sa 24 poena, 11 skokova i osam asistencija. Martin je dodao 21 poen i 15 skokova, Vinsent 15 poena, Robinson, 13, a Adebajo je uz 11 poena upisao i 13 skokova.

Iako je bio najefikasniji u svom timu, Batler je preuzeo odgovornost za poraz.

"Bilo da smo igrali dobro ili loše, izgubili smo. Imamo utakmicu broj sedam ispred nas, idemo svi zajedno i kod kuće i na gostovanja i rekao sam momcima na klupi i u svlačionici… Da sam igrao bolje, pobijedili bismo i ne bismo ni bili u ovoj situaciji. Iskreno pričam. Biću bolji i nasmijan sam jer me ovi momci prate“, rekao je Batler posle utakmice.

Odlučujući sedmi meč igra se u noći između ponedeljka i utorka, a pobjednik će ići na megdan Denveru koji je "počistio" Lejkerse, a prvi meč finala zakazan je za 1. jun.

Ukoliko Boston slavi, postaće prva ekipa  koja je uspjela da preokrene 0:3 u seriji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније