Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Н.Р. [ Beta ]

25. 03. 2023. 16:46   >>  16:46

U FOKUSU NBA LIGA

Jokić: Odluku o Svjetskom prvenstvu donosim preko ljeta

Košarkaš Denvera Nikola Jokić izjavio je da je najvažnije da se reprezentacija Srbije plasirala na Svjetsko prvenstvo, a da će odluku o tome da li će igrati za nacionalni tim donijeti preko ljeta.

"Bitno je da smo se kvalifikovali, to je najvažnije. Vidjećemo kakav će biti plasman. Daleko je, ni ne razmišljam. To je odluka koju donosim preko ljeta", rekao je Jokić za Glas Amerike.

Jokić trenutno razmišlja o NBA ligi koja polako ulazi u završnicu, a u kojoj je srpski igrač ponovo u centru pažnje. Jokić je ponovo jedan od vodećih kandidata da - treći put uzastopno - osvoji priznanje za MVP igrača lige, a njegovi Nagetsi su najbolji tim Zapadne konferencije.

Srpski košarkaš je u razgovoru za Glas Amerike naveo da su Nagetsi "malo pali" u posljednje vrijeme, ali i dodao da je svaka ekipa imala pad.

"Treba da se zabrinemo naravno, ali mislim da treba samo da razmišljamo o tome kako da se vratimo kako smo igrali - da li je to energija, da li je taktika ili bilo šta, samo da se vratimo kako smo igrali, jer do tad je funkcionisalo. Sad smo malo pali, ali dobro, eto pobijedili smo dva puta u gostima na ovom putu", rekao je on.

Jokić je naveo da Denver ove sezone igra dobro u svojoj "Bol areni", sa puno samopouzdanja, ali i istakao da to u plej-ofu ništa ne znači.

"Sve zavisi od meč-apa, koga ćemo da dobijemo za protivnika. Mislim da će da bude interesantan plej-of", rekao je Jokić, koji se samo djelimično slaže sa uobičajenom konstatacijom da se u NBA plej-ofu igra drugačija košarka.

Navijači se nadaju da bi Denver mogao da dogura daleko u plej-ofu, ali je Jokić oprezan i navodi da je najvažnije da njegov tim prođe najprije prvu rundu.

"Pošto u prvoj rundi možemo da dobijemo, ne znam ni ja trenutno ko je, da li je Golden Stejt ili Minesota, da li Lejkersi, Oklahoma ili Juta, ne znam stvarno, ali mislim kada pogledamo rekord s njima ove godine, nije baš neki bajan, tako da... vidjećemo", rekao je Jokić.

"Cilj je da idemo redom, rundu po rundu, ako bude uopšte dvije runde ili tri runde. Sigurno imamo šanse, mislim da smo zanimljiva ekipa i da imamo neke šanse", dodao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније