Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.К. [ Beta ]

24. 03. 2023. 22:12 >> 22:22

EVROLIGA

Partizan savladao Olimpijakos

Košarkaši Partizana pobijedili su večeras u Beogradu ekipu Olimpijakosa sa 90:75 (27:22, 21:12, 12:18, 30:23), u utakmici 30. kola Evrolige.

Najefikasniji kod Partizana bili su Džejms Naneli sa 19, Kevin Panetr sa 17 i Dante Egzum sa 15 poena. Matijas Lesor je zabilježio 12 poena i 10 skokova.

Kod Olimpijakosa bolji od ostalih bio je Šekil Mekisik sa 21 poenom.

Partizan je na sedmom mjestu na tabeli sa 17 pobjeda i 13 poraza, a Olimpijakos je na prvom mjestu.

U narednom kolu, Partizan će dočekati Barselonu, dok će Olimpijakos ugostiti Asvel.

Partizan je sa četiri uzastopna poena Jama Madara otvorio meč, a ubrzo do poena stiže i Olimpijakos. Na prvi televizijski tajm-aut četiri minuta prije kraja dionice odlazi se sa prednošću beogradskog tima 15:12, nakon što su trojke postigli Ledej i Naneli.

U poslednji minut prve četvrtine ušlo se trojkom Nanelija za plus pet domaće ekipe (27:22), da bi se tim rezultatom otišlo na pauzu.

Početak druge dionice obilježilo je "zakucavanje" Eksuma, a zatim je odlično šutersko veče nastavio Naneli svojom trećom trojkom za dvocifrenu prednost Partizana - 34:24.

Nastavio je Partizan u istom ritmu, a najviše se istakao kapiten Panter sa tri postignute trojke. Za razliku od domaćeg tima koji je sa distance šutirao 8/15, Olimpijakos nije postigao nijednu trojku u prvom poluvremenu (0/12). Prvi dio završen je rezultatom 48:34.

Grčka ekipa je bolje počela drugo poluvrijeme i serijom 8:0 na polovini četvrtine prilazi na 50:46. partizan je odgovorio sa šest uzastopnih poena, a seriju je tri minuta pre kraja četvrtine "krunisao" Lesor. Treću četvrtinu zaključio je poenima Slukas (60:52).

Pokušao je Olimpijakos da se približi Partizanu na početku treće dionice, ali je domaća ekipa odgovorila "zakucavanjima" Lesora i Papapetrua.

Ključnu trojku za Partizan je na polovini četvrte dionice postigao Panter za plus 16 (79:63).

Do kraja meča pokušao je grčki tim da se vrati u meč, ali Partizan sigurnom igrom nije dozvolio preokret.

Utakmici je prisustvovao i drugi teniser svijeta Novak Đoković, kojeg su na poluvremenu pozdravili navijači Partizana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније