Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

В.Г. [ Beta ]

14. 03. 2023. 21:16 >> 21:43

EVROLIGA

Efes nakon drame srušio Real u Istanbulu

Košarkaši Efesa pobijedili su večeras na svom terenu ekipu Real Madrida sa 90:89 (18:24, 24:15, 35:21, 13:29), u odloženoj utakmici 24. kola Evrolige.

Efes je upisao važan trijumf u borbi za plej-of i trenutno je deseti na tabeli sa 14 pobjeda i isto toliko poraza, dok je Real drugi sa skorom 19/9.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Šejn Larkin sa 18 poena, Elajdža Brajant je dodao poen manje, Vil Klajburn je postigao 15, Kris Singlton i Tibor Plajs po 11, dok je Vasilije Micić meč završio sa deset poena.

U redovima Reala najbolji je bio Džanan Musa sa 16 poena, 15 je ubacio Gabrijel Dek, Serhio Rodriges je postigao 14, a Valter Tavares 13 poena.

Real je bio bolji u prvom poluvremenu, uglavnom je bio u vođstvu, ali je Efes poslije sjajne treće četvrtine stigao do 17 poena prednosti. Međutim, španski tim je u poslednjoj dionici uspio da se vrati, pa je meč riješen u samom finišu.

Odlučujući su bili trojka Lakrina na minut prije kraja, a potom i poeni i blokada Plajsa dvadesetak sekundi prije kraja.

Klub iz Istanbula je tako upisao peti vezani trijumf protiv Reala na svom terenu.

Efes će u narednom kolu Evrolige dočekati Partizan, koji trenutno ima pobjedu više od turskog tima, dok će Real ugostiti ekipu Milana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније