Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Luka Vlaisavljević

16. 06. 2022. 10:36 >> 10:36

NBA

Trejd Dalasa i Hjustona: Vud kod Dončića za Marjanovića i tri igrača plus pik

Dalas Maveriski su obavili sjajan posao pošto su u trejdu sa Hjuston Rokitsima doveli centra Kristijana Vuda.

U teksaškoj razmjeni u pravcu Hjustona su otišli Boban Marjanović, Markis Kris, Trej Burk, Sterling Braun i 26. pik ovogodišnjeg drafta.

Dalas je tako doveo sjajnog radnika i odličnog centra prije svega u ofanzivi, koji bi mogao da bude odličan u paru sa prvom zvijezdom tima Lukom Dončićem.

Vud, koji ima samo 26 godina i koji se za svoje mjesto u NBA izborio preko razvojne lige, je posljednje dvije godine bilježio 19,1 poen i 9,9 skokova po meču u dresu Hjustona.

On je inače na posljednjoj godini svog ugovora u kojoj će da zaradi 14,3 miliona dolara, nakon čega postaje slobodan agent.

MAveriksi su tražili igrača koji bi mogao da pojača centarsku poziciju, i reklo bi se da su ga dobili u Vudu, ako se zanemari ne baš elitna odbrana američkog centra.

U drugom pravcu pošli su igrači koji su bili dio granične rotacije, odnosno oni koji nisu dobijali baš neke minute kod trenera Džejsona Kida.

Hjuston želi da promoviše mladog turskog centra Alperina Senguna, ali i da na ovogodišnjem draftu gdje imaju 3. pika izaberu Paola Bankera, talentovanog košarkapa Univerziteta Djuk, koji je projektovan na toj poziciji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније