Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

O.Z. [ Mina/rtcg.me ]

08. 06. 2022. 19:55   >>  20:40

14. TITULA "PLAVIH"

Budućnost odbranila titulu, bolja od Mornara u majstorici

Košarkaši Budućnost Volija odbranili su titulu prvaka Crne Gore.

Budućnost je večeras u Podgorici, u petom meču finalne serije, savladala Mornar Barsko zlato 90:82 i sa 3:2 u seriji osvojila novi trofej.

To je podgoričkom timu 14. titula prvaka Crne Gore, ukupno 17. u klupskoj istoriji.

Budućnost je ove sezone osvojila i Kup Crne Gore.

U prvoj dionici viđena je ravnopravna borba. Blaga prednost je bila u rukama Podgoričana, Barani su održavali egal, a nadeset minuta igra rezultat je bio 18:18.

Početkom druge četvrtine, Budućnost je podigla stepen agresivnosti u odbrani, pa je stigla i do viška od osam poena, a potom je prednost rasla i na odmor je otišla sa viškom od deset poena – 45:35.

Mornar je prijetio u trećoj dionici, bilo je mnogo lijepih poteza i poena i višena je atraktivna koparka. Uoči poslednje deonice, bilo je 69:60 za Budućnost.

Barani su na četiri minuta prije kraja meča stigli do 73:74, ali je koševima Petra Popovića i Kendrika Perija Budućnost na dva minuta prije kraja ponovo pobjegla na 81:75 i do kraja meča sačuvala vođstvo.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Kendrik Peri sa 27, dok je Filip Barović dodao 11 poena.

U barskoj ekipi najbolji je bio Sead Šehović sa 24, Aleksanadr Lazić je ubacio 14, a poen manje Marko Jeremić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније