Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

26. 05. 2022. 07:22   >>  28. 05. 2022. 23:13

OKILJEVIĆ

Poziv za reprezentaciju bio bi čast i zadovoljstvo

Mladi crnogorski košarkaš Zdravko Okiljević, skoro pet godina trenira u Italiji. Zadovoljan je sa uslovima koje mu zemlja pruža i kako kaže, Italija je najljepše mjesto za život, a posebno izdvaja Siciliju.

Kao dijete se bavio karateom, da bi na kraju pobijedila ljubav prema košarci. Na početku karijere uzor mu je bio Bogdan Bogdanović, u periodu kada je igrao za Partizan. Zasluge za motivaciju i napredak duguje treneru Bojanu Nikoliću, kod kojeg je započeo svoj put.

Na pitanje, koliko se posvećuje pažnja mladim sportistima u Crnoj Gori, košarkaš, smatra da još uvijek nije na zavidnom nivou, jer kako kaže „neophodno je da djeca osjete pažnju i zavole to što rade, da bi bili bolji u svom napretku.“

Prvi profesionalni ugovor je potpisao sa 16 godina sa klubom Orlandina. Svidjelo mu se na koji način klub funkcioniše i uslovi koji mu se pružaju. Uporedio je uslove u Crnoj Gori i Italiji.

“Italija je mnogo ispred Crne Gore i nadam se da će se u skorije vrijeme to promijeniti”, naveo je Okiljević.
Cilj mu je da zaigra u Euroligi, a do tada ostaje u Sebastiani Rieti, klub sa kojim je potpisao ugovor na dvije godine i sa kojim trenutno igra Playoff.

„Zadovoljan sam sa klubom i od početka imamo cilj da uđemo u A ligu“ dodaje Okiljević.

Okiljević je bio dio tima kadetske košarkaške reprezentacije Crne Gore, a sa kojom je nastupio i na Svjetskom prvenstvu u Argentini.

Nada se pozivu za reprezentaciju Crne Gore i ističe da je „uvijek čast i zadovoljstvo biti pozvan da igraš za svoju zemlju, kao što je to bio slučaj sa Svjetskim prvenstvom u Argentini“ zaključuje Okiljević.

Autorka: Tijana Krunić, studentkinja novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Podgorici

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније