Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.P.

18. 05. 2022. 15:34 >> 16:22
2

EUROBASKET

KSCG optimističan pred skupštinu FIBE: Crna Gora mijenja Rusiju?

Košarkaška reprezentacija Crne Gore mogla bi da se ipak nađe na predstojećem Eurobasketu.

Takmičarska komisija Fiba Evrope predložila je da se reprezentacija Rusije suspenduje sa Evropskog prvenstva, kao vid sankcija toj državi zbog rata u Ukrajini, a tim Boška Radovića, prema Fibinim pravilima, zauzeo bi mjesto „Zbornaje“ kao selekcija sa najboljim učinkom među reprezentacijama koje se nisu kvalifikovale.

Fibina Generalna skupština održava se u subotu u Viljnusu.

„Naravno bićemo prisutni u punom sastavu na Skupštini. Ono što su informacije, ono što se dešavalo zadnjih mjeseci jeste naša komunikacija sa Fibom, koja je, na osnovu naših analiza, pokazala da bismo mi trebali na osnovu naših rezultata i ničega drugog, da dobijemo to mjesto, ukoliko Rusija bude suspendovana sa tog Prvenstva“ kazao je za RTCG generalni sekretar Košarkaškog saveza Crne Gore, Darko Ivanović.

U našem Savezu uoči subotnje sjednice su optimistični, ali se ne raduju zbog sve izvjensije suspenzije ruskog nacionalnog tima.

„Naš stav, naša očekivanja su da će to da bude pozitivna odluka, koja će biti donijeta u subotu i da se svi radujemo odlasku na Evropsko prvenstvo. Rezultatski zasluženo, iako povod zbog koga se sve ovo dešava nas ne raduje. Mi bi smo naravno voljeli da uvijek na takmičenju nastupaju one reprezentacije koje su to rezultatski zaslužile, ali s obzirom na to da je situacija takva kakva je, vjerujemo da smo najbliži tome, da samo glavni kandidati i naše očekivanje je da se to i desi“ zaključio je Ivanović.

Naši košarkaši su kvalifikacionu grupu G - sa Francuskom, Velikom Britanijom i jednim od organizatora Eurobasketa u septembru, Njemačkom, završili na trećem mjestu, iza Britanaca, sa po tri pobjede i tri poraza, pa će, po svemu sudeći, sve četiri selekcije iz te grupe igrati na Šampionatu Evrope. Rusija je žrijbena iz drugog šešira i trebalo je da u grupi Eurobasketa u Tbilisiju bude sa Španijom, Turskom, Gruzijom, Belgijom i Bugarskom.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније