Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Iz ugla

M. Živaljević

19. 06. 2024. 12:18 >> 13:15

Milenković mora da bude državni projekat

Crnogorski reprezentativac u plivanju Miloš Milenković (18g) je zauzeo 25. mjesto na prvenstvu Evrope u kvalifikacijama na 100 metara leptir. Isplivao je tu dionicu za 52 sekunde i 97 stotinki sekunde, što je novi crnogorski rekord i vrijedi 815 poena. Toliko poena nijedan Crnogorac ili Crnogorka nikada nije postigao u tom sportu.

E sad, rezultat je za 3 sekunde slabiji od svjetskog rekorda i zbog toga će neko to da vrlo potcijeni i pogriješiće. Miloš je veliki talenat. Na svjetskom prvenstvu prošlog septembra je plivao 54.7. U aprilu ove godine 53.98. Napredak je enorman.

A Miloš i njegova trenerica Danijela Franeta rade u vrlo skromnim uslovima. U Budvi su većim dijelom godine i imaju mali bazen. Tek kad stigne toplije vrijeme odu negdje u olimpijski bazen. Srećom, Vaterpolo i plivački savez je od decembra omogućio individualni trening na fizičkoj pripremi i to se odmah pozitivno odrazilo na rezultat.

U crnogorskom sportu nemamo mnogo Miloša Milenkovića. Zbog toga, crnogorska država mora da osmisli način, obezbijedi novac, da divni skromni plivač iz Budve ima najbolje moguće uslove za razvoj. Pa dokle stigne. Da ne bude da se kajemo, a mogli smo da mu pomognemo. Vrijedi pokušati.

Ako karijera Miloša Milenkovića ne bude odlično osmišljen projekat u kojem će država Crna Gora da ima glavnu riječ nema čemu da se nadamo. To je plivanje, bazični i na olimpijskim igrama skoro pa glavni sport.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније