Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Iz ugla

24. 05. 2024. 19:23 >> 19:23

U susret novoj LŠ

Poznato 26 učesnika

Poznato je 26 od 36 timova koji idu direktno u novu Super Ligu Šampiona. Po pet iz Italije i Njemačke, znamo koji su (Inter, Milan, Bolonja, Juventus, Atalanta, Leverkuzen, Stutgart, Bajern, Lajpcig i Dortmund), po črtiri iz Španije i Engleske takođe znamo (Real, Barselona, Đirona, Atletiko, Siti, Arsenal, Liverpul i Aston Vila), tri iz Francuske (PSŽ, Monako i Brest), onda PSV i Fejenord iz Holandije i šampioni svojih zemalja Sporting, Seltik i Šturm. Nedostaje još samo šampion Belgije, a to će očito ovog vikenda postati Briž, i još dva tima koja će uzeti mjesta osvajača LŠ i LE, jer su se oni već kvalifikovali kroz prvenstvo.

A ta dva mjesta se sad određuju po koeficijentu timova koji su predodređeni da igraju kvalifikacije. Iz tih kvalifikacija izaći će u avgustu posljednjih sedam timova. Dakle, najbolja je ubjedljivo Benfika i ona ulazi, a onda ostaje da se vidi da li će Atalanta pomoći Romi pa da Italija ima šest ili će ući u top 4 i tako pomoći Rendžersu ili Šahtjoru koji imaju potpuno isti renking.

Ima tu još jedno pravilo: ako je neko po ovom koeficijentu gori u svom prvenstvu od nekog drugog tima onda prelazimo na sljedećeg, a to je slučaj Slavije koja je ovdje četvrta, ali u Českoj iza novog šampiona Sparte, tako da svakako ne bi mogla. I Sparta i Slavija idu u kvalifikacije, kao npr. Zvezda i Partizan, s tim što Zvezda ide od četvrte runde, a Partizan već od druge. Dinamo je peti, Zvezda je osma tako da će svakako igrati kvalifikacije.

Valjalo bi da uđe Šahtjor po koeficijentu jer on je na njenoj stazi šampiona, mada u plej ofu 99% joj ne bi bio rival, jer će biti oboje nosioci. Dakle, moraće da preskoči tu jednu prepreku tešku ili srednje tešku, daleko najopasnija opcija je Galatasaraj (koji i pored odličnih igara u ovoj LŠ nema dovoljan koeficijent da bude povlašćen u plej ofu). Dakle, 29 timova biće poznato najkasnije do 2.juna kad se igra meč Atalanta-Fiorentina, a onda paklene kvalifikacije na putu do raja, u njima će biti i Dečić.

Unutra su neka nova ili davno zaboravljena lica Đirona, Bolonja, Aston Vila, Brest, Štutgart. Biće svi na jednoj tabeli, ali naravno neće igrati svako sa svakim već će postojati osam kola, svako će igrati protiv osam rivala od mogućih 35, a dobiće ih na žrijebu. Biće četiri šešira sa po devet timova, ali jednakost je potpuna, svako će igrati sa dva tima iz prvog, dva iz drugog, dva iz trećeg i dva iz četvrtog šešira, naravno četiri meča kući i četiri na strani, sve do kraja januara.

Najboljih osam idu pravo u osminu finala koja je u martu, ekipe od 9. do 24.mjesta razigravaju u šesnaestini u februaru tačno po plasmanu, 9-24, 10-23, 11-22 itd, a svi ispod 24.mjesta završavaju evro sezonu. Nakon šesnaestine pravi se žrijeb kao za teniske turnire za najboljih 16, plasman iz bodovne faze im je kao ATP renking, prvi i drugi se ne mogu sresti prije finala itd. Evo na kraju renkinga najboljih ekipa koje su predviđene za kvalifikacije, brojeći i stazu šampiona i stazu plasiranih (šampioni su samo Šahtjor, Dinamo, Zvezda i PAOK).

Benfika (POR) 79,000
Rendžers (SKO) – 63,000
Šahtjor (UKR) – 63,000
Slavija Prag (CES) – 53,000
Dinamo Zagreb (HRV) 50,000
Salcburg (AUS) – 50,000
Lil (FRA) – 47.000
Crvena Zvezda (SRB) – 40,000
PAOK (GRC) - 37,000
Fenerbahče (TUR) – 36,000

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније