Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

11. 08. 2014. 15:28 >> 15:29

ODLAZI NAKON USPJEHA

Klose objavio kraj reprezentativne karijere

Najbolji strijelac u istoriji svjetskih prvenstava, Miroslav Klose, objavio je okončanje reprezentativne karijere u 36. godini, nakon što je pomogao Njemačkoj da osvoji Mundijal u Brazilu.

Napadač Lacija imao je važnu ulogu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, postigao je dva gola u pet nastupa i tako pretekao legendarnog Brazilca Ronalda na vječnoj listi najboljih mundijalskih strijelaca, a danas je saopštio da se oprašta od dresa s nacionalnim grbom.

"Osvajanje Svjetskog prvensta je bilo ispunjenje sna. Imao sam zaista lijepih trenutaka sa reprezentacijom i uživao u stvarno nevjerovatnim momentima", rekao je Klose, prenosi Goal.com.

"Nema boljeg momenta za rastanak od reprezentacije od osvajanja Mundijala. Timski uspjeh je za mene uvijek bio na prvom mjestu, a u Brazilu smo ostvarili zacrtani cilj", dodao je iskusni golgeter.

Klose se povlači iz reprezentacije ne samo kao najbolji mundijalski strijelac sa 16 golova, već i kao najbolji strijelac selekcije "Elfa", za koju je postigao 71 gol.

"Takođe, ostvario sam i neke lične ciljeve. Ja sam napadač i moj posao je da postižem golove, ali nikad se nijesam opterećivao rekordima, samo kako da pomognem timu. Da bih bio uspješan, moram da se oslanjam na saigrače, tako da se moram zahvaliti svima sa kojim sam igrao", kazao je.

Za reprezentaciju Njemačke, Klose je debitovao u martu 2001. godine, u pobjedi nad Albanijom od 2:1, kada je postigao pobjedonosni gol samo 19 minuta nakon što je ušao u igru s klupe.

Napadač poljskih korijena, upisao je 137 nastupa za Njemačku, a više od njega ima samo Lotar Mateus - 150.

U karijeri, Klose je nastupio na četiri Svjetska prvenstva i na svakom se upisivao u strijelce, a igrao je i na tri šampionata Evrope.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније