Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

И.Ш.

06. 10. 2023. 11:02 >> 11:09

LEGENDARNI FUDBALER

Klose: Fudbal koji sam zavolio više ne postoji, danas su igračima bitnije druge stvari

Legendarni njemački fudbaler Miroslav Klose oštro je kritikovao novije generacije fudbalera, razočaran njihovim stavom prema ovoj sportskoj igri.

„Penzionisao sam se jer nisam više mogao da prepoznam ovaj sport. Danas igrači često misle na neke druge stvari. Ja sam kao dijete mislio samo o treninzima i o tome kako da se moje ime zbog fudbala, koji sam oduvek volio, pamti. Poslije svakog treninga u Laciju i sa reprezentacijom Njemačke sam išao na krioterapiju – tretman ledene kupke, ako bih se što bolje oporavio i umanjio rizik od povrede. Mladi igrači su to kolektivno odbijali, nisu željeli čak ni da pomognu da se skupe lopte poslije treninga – čudili su mi se kad bih to uradio“ rekao je Klose.

Bivši njemački reprezentativac smatra da su igračima danas bitniji sopstveni imidž i automobili u odnosu na fudbal.

„Tada sam pomislio – zašto ljudi od dvadesetak godina ne žele da pomognu radnicima od 60? Njih više brine da im se boja kopački uklapa sa bojom štucni ili čarapa. Zato sam prestao da igram, fudbal koji sam zavolio više ne postoji. Današnji igrači prvo misle o automobilima, sponzorskim ugovorima i novoj obući, pa tek onda o fudbalu. Sopstveni imidž im je najvažniji, a ja sam samo želio da igram fudbal.“ zaključio je Klose.

Klose je sa reprezentacijom Njemačke osvojio jedno Svjetsko prvenstvo. Za nacionalni tim odigrao je 137 mečeva na kojima se 71 put upisao u listu strijelaca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније