Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

01. 11. 2016. 15:01 >> 16:41

LEGENDARNI NAPADAČ

Klose završio karijeru, ide u trenere

Njemački napadač i najbolji strijelac u istoriji svjetskih prvenstava Miroslav Klose i zvanično je završio igračku karijeru, saopštio je Fudbalski savez Njemačke, navodeći da će 38-godišnjak profesionalnu karijeru nastaviti kao trener u nacionalnom timu.

Njemački fudbaler se oprostio od reprezentacije nakon što je sa nacionalnim timom 2014. godine osvojio Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Kada je u polufinalu protiv Brazila postigao gol postao je najbolji strijelac u istoriji Svjetskih prvenstava s ukupno 16 pogodaka.

Njegov ugovor s italijanskim Lacijom istekao je po završetku protekle sezone, a Fudbalski savez Njemačke navodi da će, nakon konsultacija sa selektorom Joakimom Levom i tehničkim direktorom Hansijem Flikom, Klose proći individualni trening program s ciljem da započne trenersku karijeru.

"Imao sam mnogo uspjeha sa državnim timom. To je bilo sjajno i nezaboravno. Zbog toga sam srećan što sam se vratio u Savez. Zahvalan sam Jogiju Levu i Hansiju Fliku što su mi ponudli ovu priliku", rekao je Kloze.

On je karijeru počeo u Homburgu 1998. godine, a igrao je još za Kajzerslautern, Verder, Bajern i Lacio. Najviše uspjeha imao je sa Bajernom, sa kojim je osvojio dvije titule i dva Kupa.

Klose je za Njemačku skupio 137 nastupa, i postigao 71 pogodak, a više od njega samo ima Lotar Mateus, koji je dres sa nacionalnim grbom nosio na 150 utakmica.

Sa reprezentacijom Njemačke ima osvojeno Svjetsko prvenstvo, drugo mjesto na istom takmičenju 2002. godine, kao i treće mjesto 2006. i 2010. godine.

Jedini je igrao koji ima četiri medalje sa Svjetskih prvenstava, a postigao je 16 golova na svim prvenstvima svijeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније