Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

11. 09. 2024. 21:17 >> 21:17
Čitaj mi:

NOVO POGLAVLJE

Poketino najplaćeniji selektor u istoriji SAD: Milijarder pomogao u dovođenju Argentinca

Mauricijo Poketino nakon neuspjele epizode u Čelsiju, odlučio je da se prestroji u reprezentativni fudbal i prihvati ponudu SAD-a da vodi njihovu selekciju.

SAD uz Meksiko i Kanadu organizuje Mundijal 2026. godine i zato žele da sa što boljim trenerom pokušaju da naprave neki istorijski rezultat.

Uz sve to ide im u prilog što imaju super talentovanu generaciju koju predvode tandem Milana Kritsijan Pulišić i Jusuf Munsa, dvojac Juventusa Venston Mekeni i Timoti Vea, kao i Florijan Balogan iz -Monaka i Rikardo Pepi iz PSV-a.

Otrkiveno je kolika će plata da bude Argentincu u SAD, kao i ko je pomogao finansijski da Poketinjo prihvati ponudu "Jenkija".

Ugovor Poketina iznosi 12 miliona eura godišnje i po tome je oborio rekord SAD-a.

A njegovom potpisu "kumovao" je zvanično 38. najbogatiji Amerikanac na svijetu, Kenet Grifin, vlasnik fonda "Citadel", čije je bogatstvo procijenjeno na 35 milijardi dolara.

Grifin je poznat po svom doprinosu američkom sportu, a preko svog fonda učestvovao je tako što je finansijski pomogao američki fudbalski savez da dovede Poketina na čelo reprezentacije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније