Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V. [ Beta ]

11. 09. 2024. 16:48 >> 16:48

BIVŠI SELEKTOR ENGLESKE

Sautgejt: Bila je privilegija raditi sa briljantnim igračima

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt rekao je danas da njegov odlazak donosi nadu za buduće uspjehe državnog tima.

Sautgejt je u julu napustio reprezentaciju, dva dana poslije poraza od Španije 1:2 u finalu Evropskog prvenstva. On je osam godina bio selektor i predvodio je ekipu do dva uzastopna finala evropskih prvenstava i četvrtfinala i polufinala svjetskog prvenstava na posljednja dva Mundijala.

On je rekao da igranje za reprezentaciju, a zatim i njeno vođenje, za njega velika čast i da mu to znači sve.

Fudbalski savez Engleske traži selektora, a ekipu privremeno predvodi Li Karsli, koji je ostvario obje pobjede na početku Lige nacija, protiv Irske (2:0) i Finske (2:0).

"Bilo je pravo vrijeme za promjenu. Sada vidite nadu koju promjena može da donese. Zadovoljan sam time. Osam godina je dug period i radujem se različitim izazovima. To je bilo nevjerovatno osmogodišnje putovanje. Bila je privilegija raditi sa briljantnim igračima. Želio sam taj posljednji dio, ostvarili smo toliko toga i bilo bi savršeno da smo pobijedili u finalu. Siguran sam da će ekipa biti uspješna", rekao je Sautgejt za Skaj.

On je dodao da je ekipa podigla ljestvicu očekivanja i da je cilj bio da se reprezentacija vrati u svjetski vrh, što je i učinjeno.

Sautgejt je rekao da se ne obazire na komentare oko trenutnog sastava ekipe pošto je završio taj posao i dodao da neće žuriti sa odlukom o novom poslu.

"Imam mnogo prilika. Otvorenog sam uma za ono što slijedi, u fudbalu ili van njega. Odmoriću se malo pa ćemo vidjeti. Nisam razgovarao sa premijerligaškim klubovima. Ljudi znaju da moram da vratim snagu i da uživam u životu. Neću da žurim, moram da donesem dobre odluke", rekao je.

"Uživam u mnogim iskustvima i postoje dobrotvorne organizacije koje bih želeio da podržim, koje su mi važne. Postoje i prilike van fudbala za koje sam takođe zainteresovan", dodao je Sautgejt.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније