Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

Nikola Rajković

13. 07. 2024. 21:43 >> 22:13
1
Čitaj mi:

OD SPECIJALNOG IZVJEŠTAČA RTCG

Sautgejt i Kejn: Vjerujemo u snove, želimo da ispravimo stvari sa prošlog Eura

Gradnja Olimpijskog stadiona u Berlinu je prije tačno devet decenija, a dvije godine kasnije monumentalni objekat je bio domaćin Olimpijskih igara i jednog od najupečatljivijih događaja u istoriji sporta - trijumfa Džesija Ovensa pred očima Adolfa Hitlera.

Kultni stadion je od tada prošao kroz dva renoviranja, za svjetska prvenstva 1974. i 2006. godine, a prilikom posljednjeg rušenja je povećan i prostor za medije.

Velika pres sala je večeras bila skoro dupke ispunjena na pres konferenciji selektora Gareta Sautgejta i kapitena Engleske, Harija Kejna, pred sjutrašnje finale Evropskog prvenstva protiv Španije.

Gordi Albion nije oduševio igrom u grupi, na sva tri meča nokaut faze je gubilo, ali se vraćao i pokazao veliku psihološku snagu. Zbog toga je i stigao do finala, a pokušaće da osvoji prvi pehar od davne 1966. godine.

"Ne vjerujem u bajke, ali vjerujem u snove. Imali smo velike snove i osjetili važnost toga, ali morate ostvariti te stvari i na terenu. Imalo smo dosta utakmica koje smo riješili u finišu, tu su i penali, pred nama je najvažniji meč i moramo da damo sve od sebe. Bio bi to idealan završetak, mislim da je sve u našim rukama", rekao je Sautgejt.

Sadašnji selektor je kao fudbaler igrao za Englesku 1996. u polufinalu Eura protiv Njemačke i promašio odlučujući penal. Sada ga čeka mnogo važniji meč, i to na klupi selekcije "tri lava". Svjestan je da je njegov tim bio veoma blizu ispadanja protiv Slovačke, ali ističe da će igrači biti spremniji i fokusiraniji u odnosu na sve mečeve na šampionatu.

"Želim da igrači budu neustrašivi. Nemam straha od toga šta bi se moglo dogoditi jer smo bukvalno prošli kroz sve situacije na prvenstvu. Tražim od igrača da budu najbolja verzija sebe, jer šta god da se desi mi ćemo ostati složna i jaka grupa", dodao je Sautgejt.

Kapiten Engleske je naglasio da je poraz u finalu od Italije na prethodnom Euru na "Vembliju" dao ekipi dodatnu motivaciju da ispravi stvari i pobijedi Španiju, a Kejn nije krio ni šta bi to za njega značilo.

"To bi mi značilo sve. Bio bi to najbolji osjećaj. Da zajedno sa navijačima proslavimo taj trenutak istorije", kazao je napadač Bajerna.

Iako je u seniorskoj karijeri dao 406 golova (66 za nacionalni tim), 30-godišnjak iz Londona nikada nije osvojio pehar. Sada bi mogao da izbriše epitet vječitog gubitnika.

"Bili smo u ovoj situaciji i ranije, posljednji Euro se nije najbolje završio. Imamo veliki motiv i gladni smo trofeja, sigruan sam da smo na pravom putu i da možemo do pobjede", zaključio je Kejn.

Finale je sjutra u Berlinu od 21 čas, uz prenos na TVCG1.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније