Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

11. 09. 2024. 11:57 >> 11:57
Čitaj mi:

MOGAO DA ODE U REAL

"L'Ekip": Mbape je 2022. prihvatio ponudu Liverpula, PSŽ odbio

Poslije godina "koketiranja", Kilijan Mbape je ovog ljeta konačno došao u Real Madrid i to bez obeštećenja, jer mu je istekao ugovor sa Pari Sen Žermenom.

Sve je, međutim, moglo da ode u potpuno drugom smjeru, jer je "L'Ekip" objavio da je jedan od najboljih fudbalera svijeta 2022. pristao da se pridruži Liverpulu.

Tada su njegovi odnosi sa Pari Sen Žermenom bili na najnižem nivou, pa je zbog razočaranja u sportski projekat PSŽ-a razmislio o odlasku iz kluba samo nekoliko sedmica nakon što je potpisao produžetak ugovora.

"L'Ekip" piše da je Mbape bio frustriran što klub sa "Parka prinčeva" nije doveo ni Bernarda Silvu ni Roberta Levandovskog u tom prelaznom roku i podnio je zahtjev za transfer.

U tekstu piše da se Mbape osjećao "izdanim" zbog onog što je PSŽ radio na tržištu i neispunjenim obećanjima.

Francuski list navodi da je Liverpul poslao PSŽ-u ponudu od 200 miliona eura za Mbapea, a igrač je postigao dogovor oko ugovora sa klubom sa "Enfilda".

Navodno, u pitanju je bio "kratkoročni" dogovor, uz opciju da se Mbape pridruži Real Madridu poslije nekoliko godina. PSŽ je, međutim, odbacio ponudu Liverpula, a tadašnji sportski direktor Antero Enrike je navodno rekao "redsima" da se vrate sa ponudom od 400 miliona eura.

Komentarišući situaciju, neimenovani izvor u PSŽ-u demantuje ovu verziju događaja.

"Liverpul nikada nije došao sa pismenom ponudom, a nikada nije mogao ni da sakupi toliko novac. Čim je Mbape obnovio ugovor, dogovorili smo se da će se u slučaju interesantne ponude za igrača i klub pronaći rješenje. Poslije 2022, jedina ozbiljna ponuda stigla je iz Saudijske Arabije i klub ju je prihvatio", naveo je taj izvor.

Prošlog ljeta je kapitena Francuske tražio Al-Hilal, nakon što je PSŽ pristao da ga proda za 300 miliona evra, ali je on odbio priliku da potpiše ugovor vrijedan milijardu eura.

Nije tajna da se Mbape divio bivšem menadžeru Liverpula Jirgenu Klopu i stilu fudbala velikana iz grada Bitlsa.

"Ove sezone Liverpul je bio mašina u Premijer ligi. Učinio je da izgleda da je lako pobjeđivati, a to nikada nije lako. Izdanja koja je prikazivao se ne dešavaju tek tako. To što je bio nemilosrdan je proizlazilo iz mnogo napornog rada na treninzima sa veoma dobrim trenerom", rekao je Mbape za BBC 2020. godine.

Tog ljeta 2022. Liverpul je prodao Sadija Manea Bajernu iz Minhena, čime se otvorilo mjesto na omiljenoj Mbapeovoj poziciji, ali je PSŽ sve stopirao. Zbog toga je stigao samo klasični centarfor Darvin Nunjes, da bi u januaru 2023. stiglo pojačanje na krili - Kodi Gakpo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније