Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

09. 09. 2024. 23:58 >> 23:58

PORAZ OD VELSA

Prosinečki: Odigrali smo odlično, osim uvodnih pet minuta

Kada je sjeo na klupu Crne Gore, Robert Prosinečki je vezao dvije pobjede - protiv Bjelorusije i Sjeverne Makedonije na testovima u Antaliji. Uslijedila su dva poraza u prijateljskim mečevima protiv Belgije i Gruzije, a potom još dva, i to u takmičarskim mečevima - prvog na Islandu u petak (2:0) i večeras od Velsa u Nikšiću (1:2) u B Ligi nacija.

Početak meča na stadionu kraj Bistrice je bio šokantan, jer su "zmajevi" već poslije dva i po minuta vodili 2:0. "Hrabri sokoli" nisu potonuli, napadali su do kraja, imali sijaset prilika, ali je samo Driton Camaj uspio da zatrese mrežu Karla Darloua za konačnih 1:2.

"Kad već u 3. minutu gubiš 2:0 vrlo teško je poslije igrati. Moram da čestitam svojim momcima, odradili su meč baš kako bi trebalo. Izgubili smo, ali mislim da smo stvorili jako puno šansi. Bilo je pet-šest stopostotnih, uz prečku i stativu. Momci su htjeli, mislim da su igrali odličnu utakmicu, osim onog malog pada koncentracije, falilo nam je prvih nekoliko minuta. Ne mogu da im zamjerim ništa, odradili su meč izvanredno. Poslije 2:1 smo probali da izjednačimo, ali nije išlo. Idemo dalje. Najgore je kad dobro igraš i imaš puno šansi, a izgubiš", rekao je selektor Robert Prosinečki.

Veliki Žuti je izveo veoma ofanzivnu postavu, sa Stevanom Jovetićem, Stefanom Mugošom i Nikolom Krstovićem, što je ostavljalo prostor za napade Velšana.

"Mi smo napadali, oni su dolazili do šansi iz kontri. Kad gubiš 2:0, onda moraš da napadneš. U 1. povremenu smo imali prečku Jovetića, u drugom stativu Jovovića, dva puta su izvadili loptu sa gol-linije. Kad gledamo statistički utakmicu, mislim da smo odigrali odlično, osim prvih pet minuta", napomenuo je hrvatski stručnjak.

Vladimir Jovović nije imao sreće da postigne prvi meč u dresu nacionalnog tima, i to u vjerovatno svojoj najboljoj utakmici za "sokole".

"Bio je najbolji ili jedan od najboljih na terenu, bez konkurencije. Dao je momak sve od sebe, pogodio je stativu. Nije ga htjelo, ali je razigravao, trčao, oduzimao lopte. Može igrati na više pozicija, večeras je bio izvanredan".

Stevan Jovetić je vukao ekipu, iako nije spreman jer je već tri mjeseca bez kluba i takmičarskih utakmica.

"Svi dobro znate da nema već duže vrijeme utakmice, da nije u punom ritmu. Sam je tražio izmjenu, ali je igrao dobro. Marušić se povrijedio, Andrija se povrijedio, kroz ovaj cijeli ciklus smo imali dosta problema. Ali, mislim da je sve ovo dobar predznak. Iako se izgubilo, vidjelo se da Crna Gora hoće da igra. Igrali smo ofanzivno, htjeli smo, imali puno šansi, ali nam je falilo malo. Kad gubiš 2:0 poslije pet minuta onda to ide na 5:0. Ali, momci su stvarno vratili, odigrali kako bi trebalo. Imali smo puno prilika, ali na kraju nismo dali golove. Žalimo što je ovo bila dobra utakmica, a nema bodova".

Da li vas opterećuje serija od četiri poraza?

"Opterećuje, to je normalno. Bez obzira na to što smo imali problema, to sigurno opterećuje. To je jednostavno tako. Moramo dalje da radimo, vidjećemo šta će biti na dvije utakmice u oktobru. Jeste da su teška gostovanja, ali vidjećemo šta će biti tamo", zaključio je Prosinečki.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније