Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

09. 09. 2024. 13:15 >> 14:37
Čitaj mi:

KNUDSEN MOŽDA I OSTANE

Danci igraju sjajno, ali i dalje bez selektora

Gotovo nevjerovatna situacija se dešava u danskom fudbalu.

Reprezentaicja popularnog "crvenog dinamita" je na najbolji mogući način otvorila Ligu nacija pobjedama nad Švajcarskom 2:0, i Srbijom istim rezultatom.

Nisu samo ni pobjede bitne, koliko Danci igraju lijep fudbal, dosta ljepši od onog koji su demonstrirali na EURU prije par mjeseci.

Ništa od toga ne bi bilo čudno da ova skandinavska selekcija nema zvanično selektora.

Kasper Hjulmand je upravo nakon prvenstva Starog kontinenta, preciznije tri dana nakon poraza od Njemačke podnio ostavku.

U danskom fudbalskom savezu su ponudili njegovom pomoćniku Mortenu Vihortsu da vodi selekciju do novembra kao "karakter menadžer", v.d. selektora, koju je bivša fudbalska legenda Seltika prihvatio.

Međutim ni Vihorts neće povesti Dance ni na jednom meču jer je uzeo bolovanje zbog stresa, pa je tako njegov pomoćnik Lars Knudsen postao novi v.d. selektor.

Malo poznato fudbalsko ime, radio je većinom u mlađim kategorijama danskih klubova i danskih selekcija.

Počeo je kao skaut u Alborgu, gdje je vodio mlađe kategorije. Poslije je bio u Mitjilandu, pa je trenirao selekcije U 18 i U 16 Danske.

Bio je i trener za usavršavanje tehnike selekcije SAD, a istu funkciju je obavljao i u Lesteru kao i u Augzbzrgu odakle je i stigao u prvi tim Danske.

Sam Knudsen je rekao da nije razmišljao o svojoj budućnosti u selekciji Danske, da mu je drago što je njegov tim ostvario dvije pobjede.

"Sad imam slobodan dan, da se naspavam pa se vraćam u Njemačku", kazao je na presu nakon što je njegova reprezentacija rutinski slavila protiv Srbije.

Njemu je sa klupe pomagao Danijel Ager, bivši reprezentativac i legedna Liverpula.

Možda u Danskoj odluče da mu daju šansu, pogotovo nakon ove dvije utakmice Lige nacija.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније