Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

02. 09. 2024. 14:09 >> 14:09
Čitaj mi:

KAPITEN AL-ITIHADA ZA AP

Benzema: Želimo da budemo bolji i osvajamo titule

Mnogo toga se promijenilo u odnosu na prošlu sezonu u Al Itihadu, ali jedna konstanta u klubu je kapiten Karim Benzema.

Osvajač Zlatne lopte iz 2022. vratio se pred sezonu 2024/2025. Saudijske lige sa obnovljenim osjećajem važnosti.

"Ove sezone naši ciljevi su jasni, da ne govorimo o prošloj: da radimo bolje, mnogo bolje, jer imamo kvalitet, igrače, imamo sve što je potrebno da budemo u najboljim uslovima da radimo bolje, da uživamo... Sa lične tačke gledišta, takođe želimo da budemo bolji od početka do kraja sezone i da osvajamo titule".

Tome su pomogli dolazak zemljaka, trenera Lorana Blana, starih saigrača Usema Auara i Muse Dijabija, pa čak i rivala iz njegovih dana u Evropi, dok Al-Itihad želi da se oporavi od obeshrabrujuće odbrane titule u prošloj sezoni.

"Loran Blan je neko ko poznaje fudbal, ko je veoma blizak sa svojim igračima. Sa njim možete da razgovarate i razmjenjujete ideje. Za njega je podjednako važno ko igra, a ko ne. To je dobro za nas, a dobro i za mene".

"Puno smo se promijenili ove sezone, igrači odlaze, drugi dolaze i novi trener. U stvari, mi smo u najboljoj mogućoj formi. Lično se osjećam odlično. Stigli su igrači koje znam, sa kojima sam igrao u reprezentaciji, poput (Muse) Dijabija. Poznajem Usema (Auara) iz Liona. Golman je isti, Rajko (Predrag Rajković) igrali smo jedan protiv drugog u La Ligi. To su igrači koji su igrali u Evropi, znaju pritisak, znaju ambiciju. To je dobro za Saudijsku Pro ligu, dobro je za klub. To pokazuje da želimo da pobijedimo".

Džinovi iz Džede, bez premca u sezoni 2022/2023, završili su na 5. mjestu prošle takmičarske godine, sa pet bodova ispod crte koja vodi u kontinentalna takmičenja, a čak 37 od šampiona Al-Hilala.

Kada je naslijedio Marsela Galjarda na klupi, Blan je izabran da vodi tim ka vrhu. Uradio je više od mnogih u fudbalu, jer je bio šampion svijeta kao igrač 1998. godine, a zatim četvorostruki šampion Lige 1 kao trener.

Blan takođe ima iskustva sa fudbalom na Bliskom istoku, vodio je katarski Al-Rajan od 2020. do 2022. Benzema dobro poznaje svog sunarodnika i smatra da će se odnos sa bivšim centralnim bekom Napolija, Barselone, Intera iz Milana i Mančester junajteda pokazati obostrano korisnim.

"U Evropi je Loran Blan poznata ličnost, a i u Kataru. I ovdje ljudi upoznaju njegovu filozofiju igre. To je igra koja počinje od pozadi i gradi akciju do protivničkog gola. To je filozofija koja mi se već dugo sviđa".

Al-Itihad je pobijedio na oba meča u dosadašnjem dijelu sezone. Benzema je postigao jedan, a Auar dva gola. Ambicije će mu biti prvi put testirana 21. septembra, kada u 4. kolu gostuje najvećem rivalu Al-Hilalu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније