Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

14. 08. 2024. 13:37 >> 14:44
Čitaj mi:

revanš 3. kola kvalifikacija

Peković pred Helsinki: Bez mnogo euforije i pametno od starta

Jedini preostali crnogorski predstavnik u Evropi, Dečić, sjutra će u Nikšiću odigrati revanš 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Protivnik je Helsinki, koji je u prvom okršaju u Finskoj slavio sa 1:0.

Crnogorski šampion ima aktivan rezultat, a trener Milorad Peković svjestan je šta bi plasman u narednu fazu značio za tim i Crnu Goru.

”Svjesni smo svi koliko je važna sjutrašnja utakmica i da bi eventualnim prolaskom uradili veliku stvar, kako za nas, kao tim, klub, tako i za sve ljubitelje fudbala u Crnoj Gori. Opet, sa druge strane, ne smijemo da budemo previše euforični, da krenemo na sve ili ništa od prvog minuta." kazao je Peković i dodao:

"Moramo da budemo pametni, hrabri u isto vrijeme, zato što jurimo taj gol zaostatka. Priprema je drugačija nego za ostale utakmice. Moramo da budemo pametni, zato što ekipa Helsinkija će drugačije igrati. Mi moramo biti ofanzivniji, pa će oni imati prostora prema naprijed. Imaju brze, hitre igrače i znaju to da iskoriste. Od prvog momenta moramo da budemo pametni, u isto vrijeme da imamo samopouzdanja koje smo stekli u prethodnim utakmicama. Da probamo da napravimo iskorak i da se svi na kraju radujemo”, optimista je Peković.

Dečić je u Finskoj odigrao dobar meč, poništena su mu i dva pogotka, tako da sigurno ako ponove igru iz tog duela mogu da se nose sa Helsinkijem.

”Sigurno da smo odigrali dobru utakmicu protiv jako dobre ekipe. U drugom poluvremenu smo nametnuli svoj kvalitet, svoj ritam, imali smo posjed. Primili smo taj gol, poslije gola smo konsolidovali redove. Bili smo disciplinovani. Preuzeli posjed, imali neke šanse, ta dva poništena gola i to nam daje razlog da vjerujemo da možemo, daje nam samopouzdanje da možemo da igramo sa ekipama na ovom nivou. Da ponovimo tu igru od prije sedam dana i da se radujemo svi”, poruka je trenera Tuzana.

Na kraju je pozvao i navijače da dođu u Nikšić jer će njihova podrška biti veoma važna u ovom duelu.

”Sigurno da bi drugačija priča bila da igramo na našem stadionu, pred domaćim navijačima. Situacija je takva kakva jeste, moramo da se prilagođavamo. Mislim da i u Nikšiću ono što je bitno, uslovi su dobri, može da se igra dobar fudbal. Nadam se da će i tamo da dođe dosta navijača da nas podrži" zaključio je Peković.

Duel je sjutra u Nikšiću od 21 sat, prenos na TVCG2. 

Bolji iz dvomeča Helskinkija i Dečića u plej-of rundi igraće sa slabijim iz duela trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Kalskiva i Borca iz Banja Luke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније