Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

17. 07. 2024. 09:39 >> 10:18

Posebna veza

Pismo Di Marijine kćerke ocu: Fudbal uvijek nagradi prave

Od 2006. godine, kada je prve golove u dresu "albiselesta" dao protiv Hrvatske na prijateljskom meču i u poigravanju sa Srbijom i Crnom Gorom (6:0) na Mundijalu u Njemačkoj, igra Argentine se praktično vrti oko Lionela Mesija.

U sjenku jednog od najboljih fudbalera svih vremena su godinama padali svi saigrači, ali jedini o kome se makar povremeno pričalo kao o velikanu i čovjeku bez kojeg Argentina ne bi bila tako moćna je Anhel di Marija.

Fudbaler koji je kao dječak zaradio nadimak El Fideo zbog mršavosti je bio velika snaga "gaućosa" svih ovih godina i prvi Mesijev "ađutant".

Čovjek koji je sa Realom bio šampion Evrope u sezoni 2013/2014. je tog ljeta blistao na Mundijalu u Brazilu i bio najzaslužniji što je Argentina stigla do polufinala. Nažalost, povrijedio se u četvrtfinalu sa Belgijom, pa nije mogao da pomogne svom velikom prijatelju i ostalim saigračima u finalu sa Njemačkom.

Poslije razočaravajućeg ispadanja u grupi na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. je razmišljao o povlačenju iz nacionalnog tima, ali je ostao i ispisao istoriju. Dolaskom Lionela Skalonija se sve preokrenulo u reprezentaciji, a Mesi i Di Marija blistali u žetvi trofeja koji su se čekali decenijama - 2021. je nakon 28 godina posta osvojena Kopa Amerika, potom u Kataru Mundijal poslije 36 godina čekanja, da bi prije dva dana sve bilo zaokruženo još jednom kontinentalnom titulom.

El Fideo je još u novembru najavio da će mu ovo biti posljednje veliko takmičenje u dresu nacionalnog tima, pa je dobio zaslužene ovacije kada je u 117. minutu napustio teren u finalu Kopa Amerike sa Kolumbijom.

Od Di Marije, koji još nema klub za sljedeću sezonu, oprostili su se mnogi, ali niko nije to uradio dirljivo kao njegova starija kćerka Mia. Anhel i njegova supruga Horhelina su sa njom prošli kroz veoma teške situacije, jer se rodila tri mjeseca prije termina i dugo je bila na intenzivnoj njezi na neonatologiji u madridskoj bolnici.

Kada je Mia slavila 1. rođendan, Horhelina je na Instagramu objavila srceparajući post.

"Niko sem tvoj tata i ja ne znamo kako je bilo vidjeti tvoje lice prekriveno svim kablovima i respiratorom. Ne postoji ništa tužnije nego otići kući iz bolnice praznih ruku. Suze su natapale naše jastuke svake noći. Sada možemo da kažemo da si jaka, zdrava i srećna djevojčica. Dobila si bitku za svoj život, za naše živote", napisala je Horhelina.

Iako je puno patio, Di Marija nije dozvoljavao da ga porodična drama omete, čak je dao i pobjednički gol za Real u velikom madridskom derbiju. Mia i Anhel imaju posebnu vezu, a kćerka se emotivno oprostila od njega.

"Dragi tata, znam da mnogi nikada nisu željeli da dođe ovaj dan, ali danas je došao. Karijera u reprezentaciji koja je trajala više od 16 godina došla je do kraja. Siguran sam da ni oni koji su te najviše kritikovali nikada nisu željeli da napustiš reprezentaciju".

"Bilo je mnogo kritika, ali si stalno udarao glavom o zid i nakon tolikog truda se sve isplatilo. Prošao si kroz šest klubova i mnogo godina si patio, iz različitih razloga, ali fudbal uvijek nagradi prave. Postigao si svoj najveći cilj - Svetsko prvenstvo i još mnogo titula, čak 34! Bez sumnje si napravio ogroman uspjeh u reprezentaciji, kao i u klubovima. Vembli, Marakana i Katar - tri mjesta koja će zauvijek biti obilježena tvojom magijom".

"Između suza i bola, opraštamo se od tebe s ogromnom ljubavlju i naklonošću. Šta više reći o čovjeku koji je dao život za dres reprezentacije? Znam da za mnoge nisi bio heroj, a još manje bog u reprezentaciji, ali u mom srcu ćeš uvijek biti najbolji otac i igrač na svijetu. Veoma mi je drago što si mogao da uživaš u karijeri kako si zaslužio i uvijek si želio. Sjećam se onih noći kada si dolazio sa treninga i pričao mi o svemu što ti se dogodilo".

"Siguran sam da će tvoja karijera u budućnosti biti označena kao veoma važna. Mnogi će te pamtiti po tvom radu, a ja kao onog dječaka koji je igrao loptu sa kamenom na ulici, koji je godinama kasnije sa saigračima osvojio Svjetsko prvenstvo, kao jednog od najboljih igrača u istoriji Argentine".

"Uvijek ću te podržavati u tvojim odlukama, ne sumnjaj u to. Hvala ti što si najbolji otac i drug na svijetu. Obećavam da ću te svuda pratiti, da uvijek podstičem ove boje. Pisala bih ti još mnogo, ali nema dovoljno riječi da opišem koliko sam ponosna na tebe. Volim te, Mia", piše u njenoj objavi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније