Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Gradski.me [ M.V. ]

24. 06. 2024. 17:10 >> 17:10

ZA SAVEZ "USAMLJENA INICIJATIVA"

"FSCG ne prihvata predlog delegata da Skupština raspravlja o smjeni Savićevića"

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore odbio je predlog delegata Udruženja fudbalskih klubova jug da se dopuni dnevni red za redovnu sjednicu FSCG koja je planirana za 4. jul 2024.godine, sa četiri tačke - razrešenje predsjednika Dejana Savićevića i članova IO, kao i imenovanje novog čelnika kuće fudbala i tog organa. To je Gradskom portalu potvrđeno i iz FSCG.

U predlogu jednog delegata Udruženje fudbalskih klubova jug, u koji je Gradski portal imao uvid, a koji je podnijet 14. juna, naglašava se da je izbor predsjednika neophodan jer FSCG duži period funkcioniše nezakonito, što su potvrdile nadležne inspekcije i crnogorski sudovi. Ukazuju i da sadašnje rukovodstvo nema podršku klubova. Prema Poslovniku o radu Skupštine delegat ima pravo da podnese dopunu dnevnog reda, što su organi FSCG ignorisali.

Prema članu 12 poslovnika o radu Skupštine FSCG „Delegat predlog za dnevni red redovne Skupštine mora podnijeti Generalnom sekretaru najmanje 20 dana prije sjednice“.

“Taj zahtjev, uz eventualnu prateću dokumentaciju, da bi bio validan mora sadržati kratko obrazloženje i biti u skladu sa Statutom i pravilnicima FSCG. Izvršni odbor usvaja takav predlog i može unijeti svoje stavove i mišljenja u dnevni red Skupštine. Konačni dnevni red usvaja Skupština", propisano je poslovnikom.

Iz FSCG su nam saopštili da je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore razmatrao na posljednjoj sjednici inicijativu za dopunu Dnevnog reda redovne Skupštine dostavljenu od strane jednog delegata Udruženja klubova FSCG – Jug.

“Tom prilikom Izvršni odbor odlučio je da ne prihvati usamljenu inicijativu za dopunu Dnevnog reda, pa se predloženo neće razmatrati na sjednici Skupštine koja će se održati 04.07.2024. godine u Podgorici. Naravno, delegati Skupštine će na samoj sjednici biti upoznati sa ovim predlogom i odlukom Izvršnog odbora. Ne nalazimo za shodno da komentarišemo osnovanost predloga, kao ni preostala dostavljena pitanja „, istakli su iz FSCG.

Nijesu odgovorili na pitanja da li je Savićević na toj poziciji po zakonu s obzirom na inspekcijske nalaze i odluke suda koje su donijete nakon njegovog imenovanja

Članom 11 Poslovnika o radu FSCG vanredna Skupština se saziva odlukom Izvršnog odbora ili na pismeni zahtjev najmanje 1/3 delegata Skupštine.

“Pismeni zahtjev najmanje 1/3 delegata mora sadržati precizan spisak sa imenima, prezimenima, nazivom člana FSCG kojeg delegat predstavlja, potpis kao i datum i mjesto potpisa svakog delegata iz zahtjeva. Generalni sekretar potvrđuje Izvršnom odboru ispravnost takvog zahtjeva. U slučaju sumnji vezano za zahtjev nekog delegata, Generalni sekretar može zatražiti od Verifikacione komisije da provjeri takav zahtjev i da ona svoje mišljenje i odluku dostavi Izvršnom odboru. Izvršni odbor odlučuje o mjestu, datumu i vremenu, kada će vanredna Skupština biti održana, ali najmanje u roku od 30 dana od datuma prijema zahtjeva delegata", piše u poslovniku.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније