Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

25. 05. 2024. 18:20 >> 18:52
Čitaj mi:

IZJEDNAČIO REKORD SPARTAKA

Spektakularan kraj sezone u Rusiji, Zenit 10. put šampion

Ruskih klubova nema u Evropi, neće ih ni biti u dogledno vrijeme, ali je završnica Premijer lige privukla veliku pažnju javnosti. Kako i ne bi - tri kluba su se borila za titulu, a šesti put zaredom je prvi kroz cilj prošao Zenit, uz veliku pomoć Krasnodara.

Dinamo je u posljednje kolo ušao sa 56 bodova i gostovao je Krasnodaru, koji je imao 53, dok je Zenit imao 54 i dočekao je Rostov.

Moskovskom klubu je bio dovoljan remi da osvoji prvi šampionski pehar od raspada SSSR, ali je Krasnodar poveo u 52. minutu golom Đona Kordobe.

Domaćin je u tom trenutku bio prvi na tabeli, sa boljim međusobnim skorom od "policajaca", a Zenit je od 54. iznenađujuće gubio od Rostova (strijelac 23-godišnji Brazilac Ronaldo).

Ekipi iz Sankt Peterburga je trebalo da preokrene i da Dinamo izgubi, što se i dogodilo - Gustavo Mantuan je izjednačio iz penala u 65. minutu, a u 85. rezervista Artur donio preokret i veliko slavlje, ali i zebnju na "Krestovskom".

Krasnodar je, ipak, zadržao prednost i promovisao u prvaka ekipu sa kojom se od početka sezone borio za tron. Dinamo je, s druge strane, ostao treći i prosuo šest uzastopnih pobjeda, koje su ga iznenada dovele na korak od titule.

Moskovljani će zbog ovog poraza niz bez trofeja produžiti na makar tri decenije, jer su posljednji trofej, i ujedno jedini u Rusiji, osvojili 1995. u Kupu. Šampioni SSSR-a su bili 11 puta, ali posljednji davne 1976. godine.

Zenit se, pak, 10. titulom (šestom uzastopnom) izjednačio na 1. mjestu vječne liste Premijer lige Rusije sa Spartakom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније