Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

18. 05. 2024. 17:25 >> 17:59
Čitaj mi:

BUNDESLIGA

Neverkuzen postao Neverluzen - Bajer bez poraza do "salatare"

Decenijama je Bajer Leverkuzen pratio posprdni nadimak Neverkuzen, jer nikada ništa nije osvojio.

Sve se promijenilo dolaskom Ćabija Alonsa, koji je 5. oktobra 2022. preuzeo "farmaceute" kao 17. na tabeli Bundeslige i doveo ih do 6. mjesta i kvalifikacija za Ligu Evrope.

Niko, međutim, nije mogao ni da pretpostavi da će to biti uvod u jednu od najdominantnijih sezona u istoriji fudbala, jer je Bajer nastavio nestvaran niz i danas upisao 51. utakmicu bez poraza!

I promijenio nadimak iz Neverkuzen u Neverluzen, jer jednostavno odbija da izgubi. Kakav je pobjednički duh Alonso ugradio timu, najbolje govori činjenica da je u sudijskoj nadoknadi dao 17 golova i dvocifren broj puta stizao do pobjeda ili remija, a dva puta i do potpunog preokreta.

Novi njemački šampion je na zatvaranju Bundeslige savladao Augzburg 2:1 i postao prvi tim u istoriji Bundeslige koji je bez poraza stigao do titule. Ujedno, i tek peta ekipa u "ligama petice" koja je to uspjela poslije Drugog svjetskog rata, nakon Peruđe (1978/1979, kada je bila druga iza Milana), Milana (1991/1992), Arsenala (2003/2004) i Juventusa (2011/2012).

Vođstvo domaćima je donio Viktor Bonifejs u 12. minutu nakon nesebične asistencije Amina Adlija, da bi u 27. povisio Robert Andrih.

Poraz Bavaraca je ublažio Mert Komur lijepim pogotkom u 62. minutu.

Bajer ima šansu da već u četvrtak osvoji i drugi pehar protiv Atalante u finalu Lige Evrope na "Aviva stadionu" u Dablinu, a tri dana kasnije će igrati i meč za pehar u Kupu Njemačke sa drugoligašem Kajzerslauternom.

Ako dobije i ta dva meča, ispisaće istoriju i na 53 meča ostati neporažen, što na Starom kontinentu niko nikada nije uspio.

Drugo mjesto je ugrabio Štutgart, jer je savladao Borusiju Menhengladbah 4:0 i dočekao novi kiks Bajerna, koji je vodio 2:0 na gostovanju Hofenhajmu, a izgubio 4:2.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније