Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V.

18. 05. 2024. 08:11 >> 08:13

TUZANI ZA ISTORIJU

Dečić u Nikšiću juri pobjedu za titulu (TVCG2)

Utakmice pretposljednjeg, 35. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige, biće odigrane danas.

Sutjeska Meridianbet će u Nikšiću, u derbiju kola, ugostiti Dečić Admiralbet (TVCG2), pod Goricom igraće Budućnost i Mornar, dok će u Beranama rivali biti Jezero i Rudar.

Arsenal i Mladost Lob.bet sastaće se u Tivtu, dok će u Bijelom Polju igrati Jedinstvo Franca i Petrovac.

Sve utakmice počeće u 19 sati. Možete ih pratiti i na Portalu RTCG.

Dečić dva kola prije kraja ima tri boda više i bolji međusobni skor od Budućnosti.

Kolo prije karaja i matematički će osvojiti prvi trofej u istoriji kluba ukoliko savlada Sutjesku.

"Meč od velike važnosti i za nas i za njih, nama pobjeda donosi titulu, a njih ostavlja u trci za 3. mjesto. Očekujem otvoren fudbal, napadački i sa naše i njihove strane i nadam se da ćemo se mi na kraju radovati", kazao je ofanzivac Dečića Draško Božović za Portal RTCG.

Ističe da je Sutjeska u krizi rezultata, ali ne i igre.

"Sutjeska od dolaska novog trenera igra atraktivan fudbal, sa dosta golova, imali su dobru seriju bez poraza, sad su u nekoj silaznoj putanji što se tiče rezultata, nikako igre, jer igraju dobro. Eto nisu imali sreće u nekim situacijama na prethodnim mečevima", istakao je Božović.

Ekipi iz Tuzi i remi bi bio dovoljan za titulu ukoliko Budućnost pod Goricom ne pobijedi Mornar.

Odgovarao bi im i poraz, ukoliko izgubi Budućnost.

Budućnost bi sa nova tri boda mogla da produži nadu u odbranu trona ukoliko Dečić ne slavi na gostovanju u Nikšiću.

“Mornar je odličan tim sa dobrim individualcima, a to najbolje pokazuje stanje na tabeli i rezultati koje Barani postižu u sezoni. Poznajemo ih dobro, a njihov najveći kvalitet je zajedništvo i kolektiv, jer dugo vremena igraju zajedno”, govori reprezentativni vezista Miloš Raičković, koji ima samo riječi hvale za “mornare”…

“Cijenimo sve protivnikove vrline, poštujemo ga maksimalno, ali idemo na pobjedu i želimo nova tri boda. Naša prednost je sigurno veći kvalitet koji posjedujemo u odnosu na svaku ekipu u ligi, ali to moramo da dokažemo na terenu”, jasan je 30-godišnji “plavo – bijeli” broj 93.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније