Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

15. 05. 2024. 11:53 >> 11:55
Čitaj mi:

ANĆELOTI U DILEMI

Povratak Kurtoe - 270 minuta bez primljenog gola i 50:50 dilema za Vembli

Sezona koja je počela užasno za Real mogla bi da se završi kao istorijska, jer je "kraljevski klub" na pragu 15. pehara namijenjenog prvaku Evrope, a tek šesti put bi mogao da objedini titule u Evropi i Španiji.

Početkom juna iz kluba su otišli Marko Asensio, Eden Azar i Marijano, što je sve bilo planirano, ali je Karim Benzema iznenađujuće otišao u Al-Itihad. U iščekivanju Kilijana Mbapea, klub se odlučio za privremeno rješenje u napadu i doveo Hoselua, ispostaviće se heroja polufinala LŠ sa Bajernom, a nije reagovao na tržištu ni nakon teških povreda.

Redom su zbog kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta otpadali Tibo Kurtoa, Eder Militao i David Alaba, ali Karlo Anćeloti nije očajavao. Radio je sa igračima koje je imao na raspolaganju, veziste često spuštao u odbranu (Orelijen Čuameni igrao štopera, Edoardo Kamavinga lijevog beka), a u finišu sezone dočekao i povratak dva startera.

Tibo Kurtoa je sinoć protiv Alavesa branio treći put nakon oporavka, a još nijednom nije vadio loptu iz mreže. Zbog toga se postavlja pitanje da li će Anćeloti u finalu sa Borusijom Dortmund 1. juna na "Vembliju" između stativa poslati sjajnog Belgijanca ili najprijatnije iznenađenje, Andrija Lunjina.

Kurtoa je prije povrede bio najbolji golman svijeta, heroj finala Lige šampiona sa Liverpul 2022. godine, ali je Ukrajinac sjajnim partijama zaslužio poštovanje.

Zbog toga ne čudi i podatak sa sajta "Marke" - na pitanje ko bi trebalo da brani u finalu LŠ glasalo je preko 22.000 navijača, a rezultat je potpuno izjednačen, 50:50.

Možda bi Anćeloti želio da nagradi Lunjina, ali mu je Kurtoa otežao posao protiv Alavesa - odbranio je čak 10 šuteva bez primljenog gola, što nijedan čuvar mreže Reala nije uspio od 2008. i izdanja Ikera Kasiljasa u duelu sa Saragosom.

Posebno se istakao kod udarca Janisa Hađija, koji je odbranio krajnjim naporom.

"Osjećam se veoma dobro. Shvatam da ima ljudi koji sumnjaju u mene nakon povratka, ali sam znao da ću biti jak kada se vratim. I dalje sam isti Kurtoa ili još bolji. Nastaviću sa radim da bih napredovao", istakao je bivši golman Genka, Čelsija i Atletiko Madrida.

Kurtoa je branio i u pobjedama nad Kadisom i Granadom, ali je sinoć imao mnogo više posla.

"Vjerovatno mi je bila potrebna ovakva utakmica, sa mnogo šuteva. Protiv Kadisa je bila situacija jedan na jedan i šut iz daljine, na utakmici sa Granadom sam više igrao nogom. Falili su mi ovakvi udarci iz blizine, da pokažem reflekse. Odbranom šuta u donji lijevi ugao sam veoma ponosan. Sve ono za šta sam tako dugo trenirao sada se pokazuje na terenu i moram da nastavim da radim sa trenerom golmana Luisom Ljopisom", naglasio je 32-godišnjak iz Brija.

Anćeloti je pohvalio Kurtou i Edera Militaoa, koji je takođe igrao protiv Alavesa.

"Kurtoa je bio veoma dobar. Odlično napreduje, kao i Militao, svakog dana su sve bolji. Ubijeđen sam da ćemo 1. jun dočekati u najboljoj formi. Situacija je jasna. Moram da dam minute Lunjinu i to ću uraditi na jednoj od preostale dvije utakmice. Mijenjaće se njih dvojica, to je između nas jasno definisano", naglasio je italijanski stručnjak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније