Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

08. 04. 2024. 13:55 >> 14:01
Čitaj mi:

turska

Fenerbahče u borbi protiv nepravde

U finalu Superkupa Turske sinoć je trebalo da se bore najveći rivali Galatasaraj i Fenerbahče. Ali vidjeli smo nesvakidašnju scenu.

Bilo je najavljeno da će Fenerbahče na megdan Galatasaraju izaći sa juniorskim timom, ali se desilo nešto još gore.

Mladi igrači Fenera su primili gol odmah, pa su napustili teren poslije samo 50 sekundi igre.

U pitanju je protest protiv FS Turske nakon incidenata u kojima su napadnuti fudbaleri Fenerbahčea na utakmici protiv Trabzona.

Danas se ovaj klub oglasio zvaničnim saopštenjem, u kom je pokušao da objasni razloge za ovako radikalne postupke.

Fenerbahče je podsjetio i na slučaj od prije čak devet godina, kada je napadnut autobus sa igračima ovog tima nakon gostovanja u Rizeu. Tada su napadači iz vatrenog oružja pucali na fudbalere.

"Nepravde koje smo doživjeli, zavjere terorističke organizacije, pokušaj ubistva naše fudbalske ekipe nakon gostovanja u Rizeu, pokušaj linča nad našim fudbalerima na posljednjem gostovanju, a sudijskim maltretiranjem je ukradeno naše ligaško prvenstvo. Jedan od faktora koji nas najviše boli i tjera da preispitamo svoju trenutnu situaciju je taj što je pokušaj ubistva i dalje neriješen. I tadašnja uprava htjela je da istupi iz lige na neko vrijeme, da ne igra utakmice i odgodi ih. Utakmice su nastavljene nakon uvjeravanja s najvažnijih nivoa naše države. 'Bez brige, pronaći ćemo kriminalce', govorili su nam tada, a prošlo je devet godina. I dalje nema napretka. Ovo su samo neki od događaja koje sam naveo. Možemo povećati ovaj spisak", poručio je u saopštenju Fenerbahčea predsednik kluba Ali Koč.

U ostatku saopštenje iz Fenerbahčea su žestoko optužili Savez da postoji sistem koji kroz suđenje određuje tok šampionata.

Uz to, podsjećaju da dešavanja nakon utakmice u Trabzonu, kada su navijači napali fudbalere na terenu, nisu samo huliganizam.

"Zvaničnici kluba i policije nisu preduzeli potrebne mjere opreza od početka utakmice koja je sigurno bila visokorizična. Hajde, nisu, ostavimo to po strani. Uprkos tome, napetost s početka utakmice i nastavak rasta tenzija... Zar to uopšte nisu osjetili? Zar nisu shvatili da bi barem trebalo da preduzmu potrebne mjere opreza u drugom poluvremenu? Ne, nisu ih preduzeli. Iskusni državni zvaničnici i policajci lako su mogli naslutili gdje bi utakmica mogla ići. Zar nisu osjetili? Na ovo treba odgovoriti. Činjenica da su najviši predstavnici naše države u tom gradu izazvali ovaj incident nikako nije događaj za olako shvatiti. Vidimo da je do sada bio ozbiljno potcijenjen", dodaje se u saopštenju Fenerbahčea.

Za kraj su upozorili da je potez na derbiju protiv Galatasaraja prvi konkretan koji će preduzeti u borbi protiv nepravde, a tako su najavili nove u budućnosti.

"Vrijeme je za resetovanje turskog fudbala", zaključili su iz Fenerbahčea.

Fenerbahče i Galatasaraj trenutno vode veliku bitku za titulu šampiona Turske.

Galatasaraj na sedam kola prije kraja ima dva boda više.

Fenerbahče je posljednji put bio prvak Turske 2014. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније