Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

29. 11. 2023. 10:57 >> 10:58

LIGA ŠAMPIONA

Hau: Nije bio penal za PSŽ

Trener fudbalera Njukasla Edi Hau rekao je da je nepravedna odluka o jedanaestercu za Pari Sen Žermen, koji je dosuđen u nadoknadi vremena u utakmici u Ligi šampiona.

Njukasl je sinoć u Parizu odigrao neriješeno 1:1 protiv Pari Sen Žermena u utakmici petog kola Lige šampiona. Crno-bijeli su poveli u 24. minutu golom Alekandra Isaka, a domaći su izjednačili u osmom minutu nadoknade golom Kilijana Mbapea iz jedanaesterca.

Sudija Šimon Marčinjak dosudio je penal poslije intervencije VAR, pošto je procijenjeno da je lopta u ruku udarila fudbalera Njukasla Tina Livramenta.

Hau je poslije utakmice rekao da je sudija bio pod ogromnim pritiskom igrača Pari Sen Žermena i da je trebalo da ostane jači i pri svojoj odluci na terenu da ne dosudi penal prije nego što je VAR analizirao situaciju.

"Sudija je dobro sudio sve do tog trenutka. Bio je jak. Odluka je loša i frustrirajuća za nas jer je poslije toga ostalo malo vremena. Nismo mogli ništa da uradimo", rekao je Hau, prenio je Skaj.

Upitan da li osjeća nepravdu, Hau je odgovorio: "Da, osjećam".

"To nije bila ispravna odlika. U tom trenutku morate mnogo stvari da uzmete u obzir, prvo brzinu. To je bio rikošet kada je lopta usporila, izgleda potpuno drugačije kada se gleda uživo. Lopta ga je prvo pogodila u grudi, a zatim ga je udarila u ruku. Njegova ruka nije bila u neprirodnom položaju, ruke su pored tijela, ali se on kretao", rekao je Hau.

U Grupi F Borusija Dortmund je prošla u osminu finala kao prva i ima 10 bodova. Pari Sen Žermen ima sedam, a Njukasl i Milan po pet bodova.

Za prolaz u osminu finala Njukasl mora da pobjedi Milan na svom terenu 13. decembra, a da Pari Sen Žermen ne pobjedi u Dortmundu u utakmicama posljednjeg kola grupne faze.

Hau je rekao da će ekipa o tom duelu razmišljati narednih dana.

"Kada je obavljen žreb to je bila 'grupa smrti' i nisu nam mnogi davali šanse da se plasiramo dalje. A sada sam pomalo frustriran jer plasman nije u našim rukama, kad se osvrnem na dvije utakmice protiv Dortmunda, mislim da smo mogli bolje. Nije sada vrijeme za to, vjerovatno je vreme da budemo pozitivni i da kažemo da dobre stvari mogu da se dogode ako pobjedimo Milan", naveo je on.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније