Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

17. 11. 2023. 13:37 >> 14:41

ODLUKA PREMIJER LIGE

Evertonu oduzeto deset bodova

Upravni odbor Premijer lige prihvatio je predlog FA i donio je kazno kojom se Evertonu oduzima deset bodova u aktuelnom prvenstvu zbog nepoštovanja pravila finansijskog fer pleja.

Ovo automatski znači da ekipa Šona Dajča "pada" na 19. mjesto Premijer lige, sa isto bodova koliko i posljednje plasirani Barnli, ali i boljom gol razlikom.

Postojala je i mogućnost transfer embarga za ekipu iz Liverpula, ali za sada nema takve presude.

U obrazloženju FA navodi se da je Everton napravio ozbiljne prekršaje koji se tiču profita i finansijske održivosti kluba.

Prema finansijskom fer pleju, Everton je u periodu od 2018-2021. godine smio da ima gubitak od 128 miliona eura, a imao je 420 miliona.

Povlači se i pitanje ažurnosti lige u slučaju "karamelica", dok ekipa kao što je Mančester Siti ima 114 različitih slučajeva kršenja regulacije, i dalje nema ni jedne presude.

Šta tek treba da očekuje Čelsi koji je od kad ga je preuzeo američki mogul Tod Boli potrošio preko milijardu eura na transfere.

Iz kluba sa "Gudison parka" najavljuju žalbu na ovakvu presudu, ali za sada bodovi im ostaju oduzeti.

Ovo je ujedno i najveća kazna u istoriji Premijer lige.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније