Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

С.В. [ Beta ]

01. 10. 2023. 19:28 >> 19:31

SUPER LIGA

Nova pobjeda Partizana za prvo mjesto

Fudbaleri Partizana pobijedili su večeras u Kruševcu domaći Napredak sa 2:0, u utakmici 10. kola Super lige Srbije i preuzeli prvo mjesto na tabeli.

Partizan je poveo u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena kada je strijelac bio Aldo Kalulu, a konačan rezultat postavio je igrač Napretka Stefan Jovanović, autogolom u 75. minutu.

Partizan je počeo utakmicu sa dvije šanse Kalulua, u 12. i 14. minutu, ali je domaći golman Vladimir Savić uspio da odbrani.

U 21. minutu crno-bijeli su ponovo mogli da postignu gol, prvo je udarac Kvinsija Meniga odbranio golman, a zatim je blokiran šut Kalulua. Tri minuta kasnije pokušao je i Aranđel Stojković, ali je Savić izbacio loptu u korner.

Crno-bijeli su imali inicijativu, a u 40. minutu dvije šanse imao je Menig, poslije akcije Mateuša Saldanje i Bibrasa Natha, prvu je odbranio golman, a u drugom pokušaju napadač je poslao loptu pored gola.

U drugom minutu nadoknade prvog poluvremena Partizan je poveo golom Kalulua, koji se najbolje snašao pred golom Napretka poslije centaršuta Kristijana Belića.

Drugo poluvrijeme počelo je šansom Partizana kada je u 49. minutu Saldanja pogodio stativu, dok je Svetozar Marković u 55. minutu šutirao pored gola.

Prvu ozbiljnu priliku Napredak je imao u 68. minutu kada je pokušao Milan Bojović, a golman Partizana Aleksandar Jovanović odbranio.

Partizan je udvostručio prednost u 75. minutu kada je poslije centaršuta Gajasa Zahida, autogol postigao Stefan Jovanović.

Partizan je do kraja sačuvao prednost i ostvario sedmu pobjedu u Super ligi Srbije, poslije koje je prvi na tabeli sa 22 boda, dva više od drugoplasiranog TSC-a iz Bačke Topole.

Napredak je pretrpio peti poraz i zauzima 14. mjesto sa sedam bodova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније