Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.К. [ Beta ]

12. 06. 2023. 13:47 >> 13:55

ZVANIČNO

Topmeler novi trener Ajntrahta iz Frankfurta

Fudbalski klub Ajntraht iz Frankfurta imenovao je danas Dina Topmelera za novog trenera.

Topmeler je potpisao ugovor do 2026. godine i preuzeće ekipu 1. jula. Na klupi kluba iz Frankfurta zamijenio je Olivera Glasnera.

Njegov pomoćnik biće Nelson Morgado, koji dolazi iz Monaka. Njih dvojica su sarađivali i dok je 42-godišnji Topmeler radio u Luksemburgu.

Topmeler je bio pomoćni trener kod Julijana Nagelsmana, koji je u martu dobio otkaz u Bajernu iz Minhena. Prethodno je radio kao Nagelsmanov pomoćnik i u Lajpcigu.

"Samo je bilo pitanje vremena kada će Dino Topmeler početi da radi kao prvi trener u Bundesligi", rekao je sportski direktor kluba iz Frankfurta Markus Kreše.

Topmeler je poznat i po tome što je postao prvi trener koji je uspio da odvede jedan tim iz Luksemburga u grupnu fazu Lige Evrope, 2019. godine sa Didelanžom.

Ajntraht je ovu sezonu završio na sedmom mjestu u Bundesligi i igraće u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Ekipa je u finalu Kupa izgubila od Lajpciga, a takmičenje u Ligi šampiona završila je porazom od Napolija u osmini finala Lige šampiona.

Topmeler preuzima Ajntraht 30 godina otkako je njegov otac predvodio ekipu. Klaus Topmeler bio je trener Ajntrahta u sezoni 1993/1994.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније