Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г. [ Beta ]

06. 06. 2023. 14:48 >> 14:48

PRVO POJAČANjE ZA NAREDNU SEZONU

Mekalister na pregledima u Liverpulu, potpis do kraja nedjelje

Uprava fudbalskog kluba Brajton dozvolila je svom fudbaleru Aleksisu Mekalisteru da obavi ljekarske preglede u Liverpulu uoči transfera u klub sa Enfilda.

U Liverpulu se nadaju da bi do kraja nedjelje mogli da dovedu argentinskog fudbalera, koji u ugovoru ima otkupnu klauzulu između 45 i 55 miliona funti, prenio je danas "Skaj".

Mekalister je prošlog oktobra potpisao novi ugovor sa Brajtonom kojim je u klubu trebalo da ostane do ljeta 2025. godine, uz mogućnost nastavka saradnje na još godinu dana.

Kada se aktivira otkupna kluzula u ugovoru, očekuje se da će 24-godišnji Mekalister i Liverpul brzo dogovoriti lične uslove transfera.

Mekalister je iz Argentinos Juniorsa prešao u Brajton u januaru 2019. godine. On je do kraja te sezone igrao za argentinski klub, a zatim je prvi dio sezone 2019/2020 proveo na pozajmici u Boki Juniors.

Otkako je zaigrao za Brajton, u januaru 2020. godine, Mekalister je do sada odigrao 112 utakmica, postigao 20 golova i imao je devet asistencija. Ove sezone je bio jedan od najvažnijih igrača kod trenera Roberta De Zerbija i postigao je 12 golova u svim takmičenjima.

Tokom Svjetskog prvenstva u Kataru on se ustalio u reprezentaciji Argentine, počeo je šest utakmica, uključujući i finalnu, u kojoj je ekipa u decembru osvojila trofej.

Trener Liverpula Jirgen Klop želi ovog ljeta da pojača sredinu terena, pošto će uskoro klub napustiti Nabi Keita, Aleks Okslejd-Čemberlejn i Džejms Milner, kojima ističu ugovori. Takođe, Artur Melo će se vratiti u Juventus jer mu ističe pozajmica.

Milner će najverovatnije preći u Brajton, koji je sezonu završio na šestom mjestu na tabeli Premijer lige, jednoj poziciji slabije od Liverpula.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније