Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Н.Р. [ Beta ]

30. 05. 2023. 11:35 >> 11:35

LOŠI REZULTATI

Van der Sar nije više direktor Ajaksa

Generalni direktor fudbalskog kluba Ajaks Edvin van der Sar saopštio je danas da se povlači sa te funkcije, nakon razočaravajućeg trećeg mjesta u holandskom prvenstvu.

"Nakon gotovo 11 godina u upravnom odboru, iscrpljen sam", rekao je Van der Sar.

Bivši golman Ajaksa i Mančester junajteda, bio je član upravnog odbora amsterdamskog kluba od kraja 2012. godine i generalni direktor od 2016. godine. Ugovor mu je trajao do sredine 2025. godine.

Njegov naslednik nije imenovan, a iz kluba su saopštili da je nadzorni odbor zatražio od Van der Sara da ostane na funkciji do 1. avgusta.

"Željeli smo da Edvin ostane, ali on je donio svoju odluku. Moramo to da poštujemo. Prošla sezona ne odražava cio period u kojem je bio na čelu Ajaksa. Klub je zabilježio mnogo uspjeha, imao je veliki rast i stekao međunarodnu prepoznatljivost", rekao je predsjednik nadzornog odbora Pjer Eringa.

Ajaks je u januaru otpustio trenera Alfreda Šrojdera nakon lošeg početka sezone i imenovao bivšeg odbrambenog igrača Džona Hejtingu za privremenog šefa stručnog štaba.

Šrojder je zamijenio Erika ten Haga, koji je prošle godine prešao u Mančester junajted, nakon što je vodio Ajaks do titule u holandskoj ligi i polufinala Lige šampiona 2019. godine.

Ajaks će naredne sezone igrati kvalifikacije za Ligu Evrope.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније