Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

С.В. [ Beta ]

28. 05. 2023. 14:30 >> 14:37

PREDSJEDNIK BAVARACA SAOPŠTIO

Tuhel ostaje u Bajernu, u upravu kluba se vraća Rumenige

Predsjednik fudbalskog kluba Bajern Herbert Hajner rekao je danas da će ekipu i naredne sezone voditi Tomas Tuhel, najavljujući povratak Karla-Hajnca Rumenigea u upravu kluba.

"Apsolutno smo sigurni u Tomasa Tuhela. On je jedan od najboljih trenera u Evropi, pokazao je to na raznim pozicijama", rekao je Hajner, uvjeravajući da nije bilo razgovora o odlasku Tuhela, koji je u Minhen stigao krajem marta.

Fudbaleri Bajerna osvojili su u subotu 11. uzastopnu titulu u Bundesligi, poslije uzbudljive završnice posljednjeg 34. kola.

Bajern je u Kelnu savladao istoimeni tim sa 2:1, golom Džamala Musijale u 89. minutu, dok je njihov najveći rival Borusija Dortmund na svom terenu odigrala neriješeno 2:2 sa Majncom.

Oba tima su sezonu završila sa 71 bodom, ali je Bajern postao šampion zbog bolje gol-razlike.

Iako je osvojena 33. titula u njemačkom prvenstvu, uprava Bajerna je u subotu uveče saopštila da raskida saradnju sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem i predsjednikom Izvršnog odbora Oliverom Kanom.

Odluka je donijeta u četvrtak poslije razgovora između Hajnera i počasnog predsjednika Ulija Henesa. Salihamidžić je prema riječima Hajnera prihvatio odluku, dok je razgovor sa Kanom bio "vrlo emotivan".

"Nismo mogli da se rastanemo sporazumno. Tako da smo u petak sazvali vandredni Nadzorni odbor i odlučili da se rastanemo sa Kanom i da on ne može da ide u Keln", rekao je Hajner i dodao da je Tuhel imao razumijevanje za ovakve poteze.

Hajner je dodao da će u utorak novi član Nadzornog odbora postati Rumenige, koji je od 2002. do 2021. godine bio predsjednik Izvršnog odbora.

Rumenige je takođe bio potpredsjednik bavarskog kluba od 1991. do 2002. godine, a član je i Izvršnog odbora Evropske fudbalske unije (Uefa), kao predstavnik Evropske asocijacije klubova (ECA).

Jedan od prvih zadataka Nadzornog odbora Bajerna biće izbor novog sportskog direktora, dok će prvi čovjek Izvršnog odbora naredne dvije godine biti Jan-Kristijan Drezen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније