Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

19. 05. 2023. 14:19 >> 14:19

SJAJAN MEČ NA HILSBROU

Magična noć u Šefildu: "Sove" nadoknadile četiri gola zaostatka i ispisale istoriju

U noći kada smo dobili finaliste Lige Evrope i Lige Konferencija, u sjajnim mečevima, ipak jedna fudbalska utakmica je zasijenila sve, i to u trećoj ligi Engleske (Liga jedan).

Na "Hilsbrou" u Šefildu igrao se revanš meč polufinala doigravanja za popunu Čempionšipa između Šefild Venzdeja i Piterboroa.

Vjerovatno ni najokoreliji navijači popularnih "Sova" nisu ništa očekivali, budući da je Piterboro slavio u prvom meču sa ubjedljivih 4:0 i vjerovalo se da je revanš samo stvar rutine.

Međutim stadion u Šefildu je bio rasprodat, i navijači su se pojavili da "daju vjetar i leđa" momcima harizmatičnog Darena Mura (danas trener Šefilda, a nekada štoper iz premijerligaških dana Portsmuta i VBA).

Već u osmom minutu, Džo Vord nesmotreno startuje na Marvinu Džonsonu i sudija je pokazao na bijelu tačku.

Majkl Smit preuzima odgovornost i pogađa donji desni ugao gola Vila Norisa.

Bio je to samo početak.

Već u 25. minut 2:0 a strijelac je bio iskusni Li Gregori. Golu je isrkeno "kumovao" golman Noris, koji je prethodno "zaplivao" u prazno, a onda loše se pozicionirao, pa je Gregoriju bilo dovoljno samo nogu da postavi i sprovede loptu na praktično prazan gol.

Šefild je vršio pravu opsadu gola gostiju, u jednoj neviđenoj napadačkoj tedenciji, da gosti jednostavno ništa nisu mogli, pa je 2:0 na poluvremenu i dalje bio dobar rezultat za momke Dina Fergusona.

U nastavku praktično se igrala "Viktorija", i samo dobrim odbranama Norisa meč još ranije nije bio preokrenut.

Golman Piterobora je sve šuteve Šefilda "skidao" ali ni on ništa nije mogao u 71. minutu kada je primio gol kroz noge od strane lijevog beka domaćih Risa Džejmsa (imenjak i prezimenjak slavnijeg mlađog kolege iz Čelsija koji igra na desnom boku).

Atmosfera na "Hilsboru" je u tim trenucima bila maltene južnoamerička, ali su se i gosti uspješno branili plus su gledali svaki slobodan trenutak da iskoriste i "ukradu" koji minut.

Iako je produžen meč šest minuta, sudija je pustio upravo zbog tog zadržavanja da se igra još dva minuta kada se desila magija i potpuni prekoret.

Jedna ubačena lopta u šesnaesterac gostiju, u jednom od tipično onih "daj što daš" momenata fudbala, Flint je uspio da se izbori za poziciji i u skoku glavom da spusti loptu, a na pravom mjestu je bio Liam Palmer, 31 godišnji fudbaler koji cijeli profesionalni vijek igra upravo samo za Šefild.

Pademonijum na tribinama, na terenu, Šefild je uspio što niko nije u engleskom profesionalnom fudbalu, da u jednom ovakvom meču nadoknadi četiri gola zaostatka.

Meč je otišao u produžetke, gdje je međutim uslijedio "hladan tuš" za domaće. U jednom od rijetkih napada gostiju nakon slobodnog udarca, strijelac drugog gola za Šefild Li Gregori udara loptu glavom i sprovodi je u svoju mrežu.

"Sove" se nisu predavala i nagađene su u drugom produžetku kada je u 112. minutu Kalum Paterson pogodio iz drugog pokušaja za 5:1.

Uslijedilo je izvođenje jedanaesteraca u kojima je igrač gostiju Den Batler promašio u drugoj seriji (pogodio prečku), što je bilo dovoljno Šefildu koji je bio 100 procentan sa bijele tačke da prođe u finale, zaokruži istoriju i bukira karte za Vebmli.

Četvorostuki prvak Engleske čeka boljeg iz duela Barnslija i Boltona (prvi meč 1:1), s kojim će odmjeriti snage za ulazak u Čempionših (druga liga Engleske).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније